JOVŠIĆ PRINTING CENTAR: Kako se prave kutije?

Dekorativne kutije su, bez sumnje, postale popularan reklamni materijal. Idealne su kao poklon za poslovne partnere ili reklamu. Koristimo ih da upakujemo ili brendiramo proizvod ili poklon i još dosta toga.

Jovšić printing centar nas upoznaje sa njihovom DLM 4.1 BOX doradnom poluatomatskom mašinom koja pravi kutije, proizvođača Da Luiso Machinery iz Italije. Mašina služi za “presvlačenje” već  formiranih kutija i koja vam nudi mogućnost da vaše proizvode upakujete bolje nego ikada. U Jovšić printing centru omogućuju  veliki izbor materijala za presvlačenje kutija: knjigovezačka platna, kao i veliki izbor boja, sa uslugom dizajna ili bez (kutije možemo prilagoditi vašem vizuelnom identitetu).

Kako se prave kutije?

Najpre se uradi dizajn kutije i alat za štancovanje kutija. Na lepenku se zalepi forzec – materijal koji će biti unutrašnjost kutije i takva ide na štancovanje. Na ištancanoj lepenci se usecaju kanali pod uglom od 45° kako bi lepenka mogla precizno da se savije pod uglom od 90° i zalepi se nakon čega dobija oblik kutije.

Za spoljašnji izgled kutije potreban je „ibercig“ – spoljašnji omot kutije. Potrebno je da on bude dizajniran i isečen prema alatu. Ibercig se nalepi na spoljašnju stranu kutije. Na ovaj način se izrađuje dno kutije prema kojem se pravi poklopac na isti način.

Za pravljenje kutije potrebna su 4 alata:

  • za dno 2 alata – ibercig i forzec
  • za poklopac 2 alata – ibercig i forzec

Uz pomoć ove doradne mašine presvlače se četvrtaste kutije maksimalnog formata (DxSxV): 350x430x120mm i minimalnog formata (DxSxV): 80x120x10mm

Dominacija sve prisutnije personalizacije proizvoda

Sve više je popularna personalizacija proizvoda tako da u JPC-u pružaju i mogućnost kreiranja personalizovanih kutija sa štampom u full color-u, vaš logo može bitii urađen folijatiskom ili laserski graviran, izbora je pregršt.

Pustite mašti na volju i uz konsultacije sa stručnim timom dođite do željenog izgleda vaše kutije.

Foto: Jovšić printing centar
Izvor: www.stamparijajovsic.rs

Podeli na društvenim mrežama: