Mačka – idealna inspiracija za dizajn ambalaže mlečnih proizvoda

Na visoko konkurentnom ruskom tržištu mlečnih proizvoda privlačenje pažnje na prvi pogled veoma je važno i agencija Depot se odlučila da na ambalažu prenese dinamiku i radost jedne vesele mačke

Vera Zvereva je ruska dizajnerka i umetnička direktorka u Depot-u,  agenciji za brendiranje sa sedištem u Moskvi. U jednom od svojih najnovijih projekata, dizajnerka je mačkama inspirisala pakovanje četiri mlečna proizvoda linije proizvoda Milland (Milgrad) Bryansk Dairy Plant i na ambalažu ovog brenda unela  poseban osećaj umiljatosti i vedrine.

Prema informaciji agencije Depot, mlečni proizvodi zauzimaju više od 22% ruskog tržišta FMCG proizvoda, ali brendiranje mleka zapelo je poslednjih godina. Konkurencija je velika i teško je izdvojiti se na polici. Brend Milgrad proizvođača Bryansk Dairy Factory poznat je kao brend koji zrači sreću. Marketinški tim smislio je kako proizvod može da osvoji srce potrošača. Odlučili su da stvore nešto zaista slatko i veselo.

Na stranici projekta dizajna, piše da je na visoko konkurentnom ruskom tržištu mlečnih proizvoda privlačenje pažnje na prvi pogled veoma važno – zato je Briansk Dairi Factory od njih zatražio da preimenuju njihovu liniju proizvoda Milgrad.

Prvi predloženi dizajn bio je „ažuriran, ali u skladu s prethodnim dizajnom“, drugi je opisan kao „tehnološki, koji pokazuje ritam velikog grada“, a treći, i odabrani – „vrlo sladak, i emocionalno povezujući sa ciljanom publikom.“

Depot je takođe redizajnirala stari logotip Milgrada, odabravši minimalističkiji pristup. Novi logotip sadrži veliko slovo „M“ sa siluetom mačke. Dizajneri su objasnili da su odlučili da u koriste mačku zbog povezanosti ovih životinja sa mlekom.

Novi minimalistički dizajn ima plavu mačku na sve četiri strane pakovanja.

Vera je redizajnirala pakovanje četiri mlečna proizvoda i označila ih bojama. Slično kao i kod logotipa, i za pakovanje je izabran minimalistički pristup – samo pakovanje je ostalo belo, a na sve četiri strane dodata je kontrastna plava mačka.


Preslatka mačka se ‘kreće’ po ambalaži


„Plava mačka putuje kroz paket – sa zanimanjem gleda potrošača, igra se koncem, “zamrzava” se u iščekivanju“, opisuje Depot novo dizajnirano pakovanje. „Ilustracija se pomera s jedne strane paketa na drugu, stvarajući dodatne mogućnosti prikaza polica.“ Dizajn je inspirisan Verinom mačkom Brunhilde.

Novi dizajn nudi mnogo različitih opcija prikaza polica

Agencija Depot dala je supreslatki redizajn celoj liniji proizvoda kompanije Milgrad.

Dizajn koji smo kreirali omogućava brendu da izgleda holistički i u digitalnom prostoru. Brend je već počeo da ažurira svoju Instagram stranicu, a proizvodi marke Milgrad u novom pakovanju već su počeli da se pojavljuju na policama u Ashan, Perekrestok, Piaterochka, Magnet, Fresh Market, Victoria, Magnolias “i„ Metro “, piše Depot.


Agencija Depot postoji već 22 godine , sa skoro 6.000 urađenih projekata, dobitnici su brojnih svetski nagrada za dizajn, medju kojima su i priznanja Red Dot, Pentawards i druga.


Izvor: Depot
Fotografije: Vera Zvereva

Podeli na društvenim mrežama: