ŠUMSKA TAJNA: Inovativan proizvod, upakovan u efektnu ambalažu modernog dizajna

Kompanija Stanišić Bio pokrenula je liniju zdravih, premium proizvoda pod robnom markom  Šumska Tajna koji izazivaju pažnju već na prvi pogled –  efektnom ambalažom i etiketom, modernog “skandinavskog” dizajna

Stanišić Bio je domaća startup kompanija koja svoje poslovanje bazira na iskorišćenju prirodnih resursa i pretvarajući ih inovativnim pristupom u liniju zdravih, premium proizvoda pod robnom markom  Šumska Tajna koji izazivaju pažnju već na prvi pogled –  efektnom ambalažom i etiketom, modernog “skandinavskog” dizajna.

O kakvim proizvodima je reč?

Robna marka Šumska tajna bazirana je na liniji namaza od šumskih (organskih) pečuraka koji spadaju u visokokvalitetnu premium hranu.

“Odlučili smo se da nam osnova budu šumske pečurke jer pečurke spadaju u najzdravije plodove prirode.”, kaže osnivač Stanišić Bio, Nikola Stanišić.

Sirovinu nabavljaju od sertifikovanih kompanija čije se otkupne stanice nalaze po planinskim predelima Srbije. Proizvod je namenjen svima onima koji žele zdravo da se hrane. Šumske pečurke se ne mogu uzgajati u vestačkim uslovima i uspevaju samo u prirodi u organskom okruženju.

Paleta proizvoda sadrži pet različitih ukusa sa pečurkama a to su:  vrganj, lisičarka, crna truba, smrčak i crni tartuf. Pored organskih pečuraka u sastav proizvoda ide još i leblebija, himalajska so, hladno ceđeno suncokretovo ili hladno ceđeno maslinovo ulje.

Šumska tajna proizvodi su posni, veganski, bezglutenski, visoko proteinski, niskokalorični i  pogodni za dijabetičare ( 0% šećera ).
Za sada se radi izvoz u Evropsku Uniju, Ameriku i Crnu Goru.  

Foto: Miljan Miljković
Dizajn komunicira sa ciljnom grupom kupaca

Izazov proizvođača svakog novog proizvoda je koju ambalažu odabrati i kako je dizajnirati. Posebno ako je startup. Šumska tajna je brend koji u sebi objedinjuje elemente tradicionalnog, modernog i inovativnog. U skladu sa kvalitetom proizvoda i ciljnom grupom,  upakovana je u providne staklene teglice sa metalnim poklopcem boje tartufa.

Dizajn ambalaže, odnosno, etiketa urađen je u studiju Igora Nađalina www.nistudio.rs a sam Igor nam približava razvoj i nastanak ideje privlačnog, svedenog dizajna Šumske tajne i kaže:

„Ime brenda  Šumska tajna je proizišlo iz razmišljanja o pečurkama, kao nečemu nesvakidašnjem, pomalo „tajanstvenom“ i poreklom iz šume koja je simbol prirode i organskog.

Grafički dizajn logoa je proizišao iz svega toga i zato je „natural“ i „organic“.

Dizajnirao sam celu liniju proizvoda odjednom, i odlučio se za moderan „skandinavski“ dizajn pre svega razmišljajući o ciljnoj grupi kupaca, mlađim ljudima, svesnim važnosti kvaliteta hrane koju konzumiraju i spremnim da probaju novo. Otvorenijim za nove ukuse i nove sastojke, pa samim tim, i moderan dizajn im je privlačniji od „klasike“.
Na ceo projekat sam izuzetno ponosan, od imena i dizajna brenda do dizajna pakovanja.”
Podeli na društvenim mrežama: