Fuzija arome i originalne ambalaže – Kosara Dangić Melentijević, Kabinet pivo

Unikatna ambalaža ujedinjena sa specifičnom aromom Kabinet piva stvara autentičnu fuziju ukusa i dizajna.

Oni sebe smatraju pasioniranim gurmanima, koji domaćem tržištu nude jedinstveni proizvod u unikatnoj ambalaži, kao rezultat kreativne ideje domaćih dizajnera. Kabinet pivo je jedinstvena kombinacija specifičnog ukusa piva i interesantno osmišljene ambalaže. Mnogobrojne vrste piva nose posebnu priču, a namenjeni su ljudima koji vole da uživaju i probaju nove ukuse. U razgovoru sa idejnim tvorcem ovog proizvoda Kosarom Dangić Melentijević saznali smo nešto više o ovom originalnom pivu na domaćem tržištu.

Foto: Kabinet pivo/arhiva
Recite nam nešto više o Vašem specifičnom proizvodu. Kabinet pivo je nešto potpuno drugačije, inovativno na domaćem tržištu?

Kabinet pivara je prva grinfild zanatska pivara na Balkanu. Rođena je iz ljubavi prema kuvanju i dizajnu, što zanatsko pivarstvo kao takvo i predstavlja. Smelo je zasnova na konceptu da svaki originalni recept zasluzuje autentičan identitet.

„Svako ime, ilustracija i mali tekst koji je pratio novo pivo je trebalo da dočara posebnost zanatske proizvodnje kao takve.“

Koliko sama ambalaža govori o samoj specifičnosti piva? Na koji način ste je osmišljavali?

S obzirom da je trebalo vizuelno da istaknemo potrošačima da je ovo autorski, a ne komercijalni proizvod to smo postigli saradnjom sa različitim umetnicima na našim pakovanjima i etiketama. Svako ime, ilustracija i mali tekst koji je pratio novo pivo je trebalo da dočara posebnost zanatske proizvodnje kao takve.

Foto: Kabinet pivo/arhiva
Koliko je u Vašem slučaju bio bitan sam dizajn ambalaže?

Vrlo jer je to nešto što prvo komunicira sa svakim potencijalnim klijentom, bilo u zemlji ili inostranstvu.

Koja su to glavna tri stila i podstila kada je reč o Kabinet pivu?

Američki pejl ejl- Brrkaaa, Indijan pejl ejl- SuperNova i karamelni Belgijski ejl- Plavo su neka od 4 prva piva koja su idalje najpoznatija jer su preko 8 godina na tržištu.

Kako se u vašoj režiji „obuče“ svaka vrsta piva i kroz koje faze prolazi?

Brewmaster osmisli recept, shodno tome se očekuje određeni ukus ili stil koji je vezan za neku zemlju, priču, ideju. Tada kreće diskusija oko ideja vezanih za ime koje sem što mora da bude upečatljivo treba da omogući i efektnu ilustraciju. Imali smo sreću da se obično senzibilitet saradnika poklapao i do finalnih rešenja smo brzo dolazili s obzirom da smo kuvali nov proizvod često i na mesečnom nivou.

Za šest godina Kabinet je kao prva greenfield zanatska pivara u Istočnoj Evropi, sa više od 12 nagrada za pivo i dizajn, stigao na pet kontinenata iz ove oaze mira u Nemenikućama u podnožju Kosmaja.


Andrijana Mandić
Naslovna fotografija: Kosara Dangić Melentijević/privatna arhiva

Podeli na društvenim mrežama: