Intervju: Saša Kurćubić, Savremena ambalaža

Proces pakovanja proizvoda počinje primarnom a završava se transportnom ambalažom. Ovde su svoje mesto našle i samolepljive trake a u nastavku razgovaramo sa Sašom Kurćubićem, vlasnikom i direktorom kompanije Savremena ambalaža, poznatoj po svom brendu SAAMBA.

Savremena ambalaža je kompanija sa tradicijom poslovanja od 1991. godine i prepoznatljivim brendom SAAMBA. Možete li nam ukratko predstaviti kako je tekao razvoj kompanije od početka do danas?

Savremena Ambalaža je nastala kao porodična firma. U tom periodu je doneta odluka da se otac i ja kao preduzetnici osamostalimo i krenemo putem privatnog biznisa uz sve rizike koje ovakav posao donosi sa sobom. U početku smo obavljali delatnost koja obuhvata sve oblasti ambalaže (natronske vreće i kese, grafički materijal, papire različitih namena, samolepljive trake) da bismo se nakon nekoliko godina opredelili za samolepljive trake kao primarni artikal. Ubrzo smo postali generalni zastupnik austrijske kompanije MUROLL, a od 2000 godine, na osnovu stečenog iskustva,  formirali smo sopstveni brend SAAMBA.

Za koje industrije su namenjene samolepjive SAAMBA trake?

Trenutno plasiramo naše proizvode svim kompanijama koje imaju za cilj da na kvalitetan i pouzdan način upakuju svoje proizvode. Od konditorske, farmaceutske, građevinske industrije, do svih potrosača koji imaju zahteve za pakovanje robe, kako u kartonske kutije tako i paletnih oblika ambalažiranja.

Da li ste vi vremenom menjali i unapređivali proizvodni program?

Paralelno smo dopunjavali i razvijali program PE i LLDPE folija te pokrenuli proizvodnju kako ovih artikala tako i program štampanih selotejp traka. Trenutno ovaj proces obavljamo zahvaljujući nabavci najsavremenije opreme i vrlo smo ponosni zbog same činjenice da smo prepoznati, kako na domaćem tržištu tako i na regionalnom, zbog kvaliteta ovog segmenta naše proizvodnje. Za ovakav pristup smo ocenjeni najvišim bonitetnim ocenama revizorskih kuća i ponosni smo sto spadamo u red najboljih malih kompanija iz naše zemlje.

Šta su najveći izazovi sa kojima se susrećete u poslu, trenutno?

Značajno je istaći da su, pored tržišnih izazova kao što su naplata potraživanja, naši glavni ciljevi usmereni ka rešenju problema nestabilnosti nabavke repromaterijala nastalih usled i nakon korone…

POGLEDAJTE PROFIL KOMPANIJE: Lideri ambalaže i pakovanja – Savremena ambalaža

Imate li kapaciteta da poslovanje proširite i van Srbije? Da li već radite sa drugom tržištima?

Naši planovi za budućnost okrenuti su ka još snažnijem prisustvu SAMBA proizvoda kako u zemlji, tako i u regionu. Shodno tome očekujemo još bolje rezultate u narednom periodu.

Kako gledate na potrebu da se sve više plastičnih materijala reciklira i kako kao kompanija doprinosite tome?

Naša politika IMS-a kvaliteta i zaštite životne sredine je sastavni i nedeljivi deo poslovne politike naše organizacije kao i ostvarivanje zadatih nivoa iz ove delatnosti, usklađene standardima ISO 9001 i 14001.

Sve ovo nam daje sa pravom veru u nove uspehe.

Nakon 30 godina, brojimo još…


Podeli na društvenim mrežama: