NEOPLANTA: Ambalažom u susret potrošačima – praktično pakovanje kao rešenje u raznim prilikama

Ambalaža je neodvojivi deo proizvoda i ima višestruku funkciju a novosadska kompanija Neoplanta to odlično zna i ne prestaje da iznenađuje kreativnošću i inovativnim pristupom svojim kupcima. Najnovija kampanja Široooko lansirana iz Neoplante za segment delikatesa povod je za razgovor o ambalaži sa Ivanom Gavrilović, šeficom razvoja.

Šta najnovijom linijom pakovanja za Vojvođansko meze poručujete ljubiteljima Neoplanta proizvoda i onima koji će to tek postati i koja je to ciljna grupa potrošača?

Stvarajući  posebnu bliskost sa svojim potrošačima, kampanja Široooko sofisticirano asocira na prostranstva vojvođanske ravnice i tradicionalne proizvode koje podržava i na koje se Neoplanta oslanja, a ljubav prema Vojvodini i konzumentima jasno se oseća u našoj komunikaciji. Kvalitet proizvoda nam je na prvom mestu, a na ambalažu smo stavili simbole koji povezuju našu kompaniju sa tradicijom Vojvodine, kao što je na primer tamburica.

Naša poruka je uvek jednostavno Široooko uživanje – u svakom danu, trenutku, sa dragim osobama i porodicom, na svakom mestu.


Uživanje u široookoj trpezi domaćina, čija su srca vezana za vojvođansku tradiciju i ukuse koje su razvijali generacijama, pod uticajem različitih nacionalnih kuhinja. Zato smo napravili lepezu inovativnih pakovanja za sve prilike: Bogato i Vojvođansko meze – idealne kombinacije već naseckanih proizvoda za uživanje u posebni trenucima, kada se okupimo kod kuće, uz čašu omiljenog vina, gde je sve servirano tako da vreme koje provodimo u društvu, ostane samo za druženje i razgovor. Osmislili smo i idealnu kombinaciju za izlete u prirodi, a to je Fruštuk kombo, koji je takođe lako poneti za doručak na poslu ili u školi, a prijaće svima, u svakoj prilici.

Kako je nastala ideja da zajedno upakujete različite delikatese i šta novo donosi ambalaža linije Široooko?

Ideja je nastala iz želje da potrošačima skratimo vreme kojeg je sve manje i ponudimo praktičan proizvod koji će im biti rešenje u raznim prilikama. Što se tiče dela vezanog za ambalažu, pored osnovne uloge da štiti proizvod u roku trajanja, ova vrsta pakovanja omogućava da je svaki sastojak u pakovanju odvojen, tako da dobijemo četiri proizvoda u jednom. Na ovaj način je lakše i konzumirati proizvode, ko šta više voli. Izazov je bio doći do jednog oblika ambalaže koji će zadovoljiti sve kombinacije koje smo lansirali, kao i ono što imamo u planu za u buduće. Ambalaža je pored funkcionalnih zahteva imala za cilj da obezbedi i dobru vidljivost na polici, kako bi potrošači lakše primetili proizvode

Koliko je vremena bilo potrebno da se dodje od ideje do potrošača i ko sve učestvuje u razvoju?

Od početne ideje, pa do realizacije projekta i plasmana na tržište, prošlo je pune dve godine. Ideja je potekla od kolega iz marketinga, a u realizaciji projekta učestvovali su sektori: Razvoj, Nabavka, Održavanje, Proizvodnja, Planiranje, Logistika, Pravni, Kontrola kvaliteta, Sistemi upravljanja, Kontinualna unapređenja. Možda je bilo lakše navesti ko nije bio angažovan jer je projekat bio kompleksan u svakom segmentu. Moram istaći da su svi sektori uložili ogroman napor i uz timski rad uspeli smo da iznesemo ovako zahtevan projekat.

Ko su dobavljači i partneri ambalaže? Da li sarađujete sa našim kompanijama ili inostranim?

Na žalost za posude nismo mogli naći odgovarajuće materijale u Srbiji, ali folija je domaće proizvodnje, kao i banderole. Nama su domaće kompanije uvek prvi izbor, ako mogu da ispune tražene kriterijume.

I na kraju, gde sve može da se kupi Vojvođansko meze bogato spakovano u inovativnu ambalažu?

Možete ih naći na policama svih većih objekta, kao što su Maxi, Tempo, Mercator, Roda i drugi.

Podeli na društvenim mrežama: