Kvantni skok u proizvodnji plastične ambalaže

Austrijski proizvođač mašina za plastiku, ENGEL, planira da na sajmu gume i plastike K 2022 koji će se održati u Dizeldorfu 19-26. oktobra, predstavi svoju najnoviju inovaciju. U kompaniji kažu da je ovo kvantni skok u u proizvodnji plastične ambalaže.

Naime, na predstojećem sajmu plastike u Dizeldorfu, K Show 2022,  ENGEL će na svom štandu preraditi reciklirani plastični materijal (rPET). To će biti po prvi put prikazan proces u kome će tankozidni PET kontejneri moći da se proizvedu u jednom koraku procesa brizganja. Ovo inače nije bilo moguće već je proces zahtevao više koraka i rad sa pretformama veće debljine. Austrijski proizvođač mašina za brizganje će za ovu priliku koristiti e-speed 280/50 mašinu za brizganje sa novorazvijenom i izuzetno snažnom jedinicom za brizganje.

Modifikovani rPET koji će se prerađivati na sajmu K2022 potiče od boca za piće recikliranih u fabrikama specijalizovanim za pakovanje i reciklažu ALPLA Grupe, čije je sedište u Hardu, Austrija.  Partnerske kompanije koje će biti uključene na sajmu su: Brink (Harskamp, Holandija) zadužena za kalupe i automatizaciju IML-a i IPB Printing (Reusel, Holandija) za etikete

Na ovaj način Engel daje doprinos odluci EU da sva plastična ambalaža do 2025. godine sadrži 30 odsto recikliranog materijala i da bude 100 odsto sposobna za reciklažu.

Izvor: Neofyton.com

Podeli na društvenim mrežama: