Haitian International planira izgradnju velike fabrike u Srbiji

Haitian International ulaže oko 100 miliona evra u izgradnju moderne fabrike u Rumi u Srbiji, šireći svoju proizvodnu i logističku mrežu u Evropi. Godišnje će  proizvoditi i prilagođavati do 2.500 mašina za brizganje na visoko-efikasnim proizvodnim linijama.

Svojim ulaganjem u centar Balkanskog poluostrva, Haitian International označava još jednu prekretnicu u svojoj globalnoj mrežnoj strategiji. Proširujući svoju proizvodnju u inostranstvu, Haitian International takođe želi da se pozicionira tako da rastuće troškove transporta i logistička zagušenja. Srpski grad Ruma je centralno transportno čvorište za glavne osovine važnih logističkih veza u Evropi.

Izgradnja u Rumi počeće u zimu 2022. godine, a završetak je zakazan za početak 2025. godine. Lokacija će pokrivati ​​kompletan asortiman Haitian servo-hidrauličnih mašina za brizganje: serije Mars i Jupiter sa klasama sile stezanja od 600 do 33.000 kN.

Novi tehnološki klaster i sedište Haiti International za južnu Kinu , grad Shunde, služe kao model za lokaciju u Rumi, Srbija
Širenje globalne proizvodnje

„Ruma je savršeno locirana za nas da direktno opslužujemo čitavo evropsko tržište – posebno istočnu Evropu i Bliski Istok – ne samo efikasnije, već i da im pružimo podršku korisničkim uslugama na licu mesta“, kaže Zhang Bin, zamenik generalnog direktora Haitian grupe i izvršni direktor Haitian Internationala.

Površina nove lokacije je ukupno 365.000 m². Od toga će se oko 250.000 m² koristiti za proizvodnju i montažu, prodaju i logistiku mašina za brizganje. Preostalo područje će biti rezervisano za strateški razvoj i saradnju drugih divizija u okviru Haitian grupe. „Ruma je interesantna i za druge divizije, jer stičemo dobro iskustvo sa našim novim tehnološkim klasterom u Šundeu (Južna Kina). Takve sinergije unutar grupe Haitian i u celokupnoj dubini proizvodnje omogućavaju nam da direktno iskoristimo prednosti za kupce, na primer u smislu rešenja za automatizaciju, digitalizaciju ili prilagođene proizvodne opreme za lean proizvodnju,” kaže Zhang Bin.

Haiti International je globalno prisutan kineski proizvođač mašina i opreme za brizganje plastike, sa tradicijom dugom 72 godina. Sedište kompanije je u Kini, Xiaogang, Ningbo.


Izvor/fotografije: Haitian International Germany

Podeli na društvenim mrežama: