hubergroup: Bezbedne boje za ambalažu za direktan kontakt sa hranom

Veliki izazov za industriju ambalaže za hranu je, pre svega,  kako sačuvati bezbednost upakovanog proizvoda po zdravlje korisnika i zato je vrlo važno hranu pakovati u adekvatne materijale. Poseban izazov su boje za štampu ambalaže, odnosno, za unutrašnju stranu ambalaže za direktan kontakt sa hranom. Nemačka kompanija hubergroup, koja posluje i u Srbiji, lansirala je specijalne ekološke boje za ambalažu koje omogućuju da ambalaža za hranu sada bude bezbedno oslikana i sa unutrašnje strane

Uživajte u kreativnom dizajnu ambalaže za pakovanje hrane

Kada je u pitanju dizajn ambalaže za hranu, sada možete pustiti svojoj mašti na volju sa MGA CONTACT, našom novom serijom štamparskih boja za direktan kontakt sa hranom sa primenom u tabačnoj ofset štampi, koja vam daje više slobode u dizajnu papirne i kartonske ambalaže i više prostora za informacije o proizvodu koji se pakuje.

Zašto ne biste maksimalno iskoristili raspoloživi prostor?

Oslanjajući se na naš inovativni duh i pažljivo birajući proverene sirovine, sada možemo da vam predstavimo novi asortiman boja za ofset štampu u tabacima (MGA CONTACT). Ovo će vam omogućiti da, kao vlasnik robne marke ili dizajner ambalaže, bezbedno štampate na unutrašnjoj strani vaše papirne i kartonske ambalaže koja dolazi u direktan kontakt sa hranom. Dakle, sa MGA CONTACTimate dvostruko više prostora da prikažete svoje poruke i informacije na ambalaži za voće, povrće ili čokoladu u atraktivnijem dizajnu. Igrali smo na sigurno sa proizvodnjom MGA CONTACT serije štamparskih boja, kao što uvek i radimo: to znači da koristimo samo komponente koje su odobrene za direktan kontakt sa hranom u skladu sa smernicama EU i kriterijumima FDA. Štaviše, ovu seriju boja proizvodimo u skladu sa strogim GMP/MGA pravilima, u posebnom specijalno projektovanom proizvodnom pogonu u našoj fabrici u Celle-u, Nemačka. To znači da se analiza rizika vrši na svakom koraku u proizvodnom procesu i da se kvalitet svake proizvedene šarže analizira pre distribucije.

Šta našu seriju boja čini najboljom za direktan kontakt sa hranom?
  • Visoke karakteristike u realnom vremenu
  • Visok udeo održivih sirovina
  • Lako se reciklira
  • Super brzo usklađivanje boja
  • Širok opseg kolora zahvaljujući seriji ECG (Prošireni opseg boja) od šest boja
  • Odlična organoleptička svojstva (miris, ukus); nema bubrenja
  • Dobra otpornost na abraziju nakon obaveznog nanošenja premaza na bazi vode
  • Visoke performanse štampe na mašinama za ofset štampu u tabaku

Boje za štampu ambalaže MGA CONTACT donose neke jedinstvene prednosti na štamparskim mašinama: visoka stabilnost procesa štampe je uporediva sa drugim serijama MGA boja, tako da nije potrebno vršiti bilo kakva dodatna podešavanja pre štampanja. Štaviše, naša serija štamparskih boja ne sadrži mineralno ulje i ubrzava svaku dalju doradu zahvaljujući svojstvima brzog sušenja. Ceo proizvodni lanac se takođe može pratiti unazad sve do faze sirovine za svaku proizvedenu šaržu. Zajedno sa odgovarajućim vododisperzivnim premazom iz asortimana ACRILAC DFC, MGA CONTACT može doći u direktan kontakt sa hranom, što znači da nisu potrebne dodatne funkcionalne barijere.

Naša MGA serija boja za štampu, primetićete razliku

Ambalaža deluje kao vizit karta, dajući potencijalnim kupcima prvi vizuelni, opipljivi utisak o proizvodu. Kada je u pitanju hrana, uloga koju ima ambalaža praktično je ključna, jer potrošaču pruža čitav niz važnih informacija o sastojcima i nutritivnim vrednostima. Štaviše, ambalaža ima i praktičnu funkciju da zaštiti upakovani sadržaj od oštećenja ili kvarenja. U tom cilju, mora se posebno obratiti pažnja da ne dođe do prenosa (migracije) supstanci bilo koje vrste. Zbog toga je važno razumeti interakciju između ambalaže, hrane i štamparskih boja i to smo uradili, preduzeli smo bezbroj praktičnih testova da bismo stekli dobro znanje o ovim međusobnim odnosima, radeći zajedno sa našim kupcima. To nam je omogućilo da napravimo ogroman napredak u optimizaciji štampe u skladu sa propisima o prehrambenim proizvodima.

Dosledno delimo iskustva i podstičemo aktivnu saradnju između hemičara i procesnih inženjera širom sveta. Zahvaljujući tome, kao i našem nekonvencionalnom razmišljanju kada su u pitanju kombinacije sirovina i recepture boja, uspeli smo da kreiramo našu tehnologiju MGA CONTACT boja za ambalažu i ostanemo u toku sa brzim napretkom koji se očekuje u industriji ambalaže za hranu. U tom cilju, naša MGA serija zadovoljava sve zahteve koji se moraju ispuniti u industriji štampe u pogledu životne sredine, zdravlja i dizajna.

Foto: hubergroup
ACRILAC MGA-DFC za direktan kontakt sa hranom

Za naš DFC vododisperzivni premaz, baš kao i za naše MGA boje, pažljivo procenjujemo i biramo sirovine kako bismo garantovali najviši mogući nivo bezbednosti pri direktnom kontaktu sa hranom. Baš kao i MGA serija boja i dodaci za vlaženje, serija premaza na bazi vode MGA-DFC je takođe nastala zahvaljujući našem inovativnom razmišljanju, tako da nije ni čudo što ova tri tehnološka proizvoda tako dobro funkcionišu zajedno!

Kvalitet, zagarantovan

Mi smo vaš partner za stalno poboljšanje. Radimo zajedno sa svojim klijentima na usmeravanju naše energije u istraživanje i razvoj proizvoda koji poboljšavaju kvalitet, ekologiju i rezultate u štampanju. Naši stručnjaci su vam uvek pri ruci da pomognu u svakom pogledu.

Usluge koje pružamo

U kompaniji hubergroup koristimo i delimo naše znanje o bezbednosti proizvoda, zaštiti životne sredine, transportu opasnih materija i bezbednosti na radu. Interesujemo se za vaše lične potrebe i okolnosti. To znači da, umesto da vam dajemo standardne odgovore, naši servisni timovi vam pružaju podršku na licu mesta i tu su da odgovore na sva vaša pitanja koja eventualno imate.

Brz odziv, dajemo rešenja

U mogućnosti smo da brzo reagujemo na razvoj tržišta. Zahvaljujući našem sopstvenom proizvodnom menadžmentu, odeljenju za istraživanje i razvoj, i proizvodnom pogonu za proizvodnju štamparskih boja i pomoćnih sredstava za štampanje kao što su premazi i aditivi (npr. dodaci za vlaženje), dobro smo pripremljeni za promenjene zahteve.

Sigurnost, obezbeđena

Nastojimo da proizvodnju štamparskih proizvoda učinimo zdravijom i efikasnijom. Svi proizvodi za štampanje sa niskom migracijom koje nudi kompanija hubergroup su dizajnirani da budu ekološki prihvatljivi i obezbeđuju zdravlje korisnika kada se pravilno koriste.

Stupimo u kontakt i sami se uverite! Potražite na linku više o bojama za štampu ambalaže za hranu.


hubergroup Print Solutions

Sa preko 255 godina iskustva u svetu štamparskih boja, hubergroup Print Solutions je jedan od vodećih svetskih proizvođača štamparskih boja i pomoćnih materijala za štampanje kao što su premazi i aditivi. Međutim, ono što nas čini posebnim je to što se kao porodično preduzeće fokusiramo na individualne potrebe naših kupaca, obezbeđujući inovativna i održiva rešenja iznova i iznova, npr. u pionirstvu u uvođenju na ofset tržište štamparskih proizvoda sa niskom migracijom.


U segmentu Lideri ambalaže i pakovanja  pogledajte više informacija o kompaniji hubergroup.


Izvor: hubergroup/promo

Podeli na društvenim mrežama: