Upečatljivo, održivo pakovanje veganskih umaka – Greiner Packaging

Održivo pakovanje veganskih umaka, upečatljivog dizajna ambalaže, proizveo je Greiner Packaging za nemački startap Edmund

Nemački startap Edmund, sa sedištem u Hamburgu, bavi se proizvodnjom veganskih umaka. Za pakovanje koriste održiva kartonsko-plastična rešenja, koja do sada nisu bila široko korišćena u segmentu tržišta slanih namaza i pašteta.

Od marta ove godine, ambalaža je vizuelno upadljiva i vrelo smelo dizajnirana. Na ambalaži je slika isplaženog zelenog jezika ka kupcima, što prilično skreće pažnju iz ugla oka potrošača. Definitivno, brend Edmund želi da bude vizuelno primećen u vitrinama za hlađenje. Pakovanje za umake sa isplaženim zelenim jezikom sigurno neće proći neopaženo od strane kupaca.

Ambalažni materijali

Dostupni u tri varijante ukusa,  Edmundovi organski umaci za jela na bazi indijskog oraha su upakovani u šolje od 150 grama, tako da imaju šuplje dno koje je takođe prekriveno FSC sertifikovanim kartonom. Unutrašnjost pakovanja je napravljena od popularnog providnog plastičnog polimera PP lakog za reciklažu. Dok je unutrašnjost kartonskog omota odštampana u jednoj boji i nosi informacije o brendu i njegovim kanalima komunikacije. Sa spoljašnje strane, mat premaz na kartonskom omotu dodaje završni dodir.

 „Nema potrebe da birate između intenzivnog ukusa i održivosti u receptu ili pakovanju. To je nešto što želimo da dokažemo kupcima sa našim proizvodima. Zeleni jezik na ambalaži ima za cilj da podigne svest o činjenici da hrana može biti ukusna, zdrava i ekološki odgovorna u isto vreme“, ističe Edmund Bruns, osnivač kompanije.

 

Greiner Packaging – Ekološko rešenje za pakovanje

Odluku o plasiranju umaka u kombinaciji kartona i plastike je lako objasniti iz ugla održivosti. Ambalaža se ističe u rashladnim vitrinama prodavnica ne samo zbog svog atraktivnog dizajna – neobičnog izbora u ovoj tržišnoj kategoriji – već i zbog nekoliko pozitivnih atributa, kada je u pitanju održivost. Kartonski omot daje čvrstoću plastičnoj čaši, tako da se može proizvoditi sa posebno tankim zidovima.

PROČITAJTE JOŠ; AMBALAŽA ZA HRANU: Bezbednost, materijali i reciklaža

Osim toga, omotač se posebno lako odvaja od šolje zahvaljujući sistemu za odvajanje, pri čemu se dve komponente odvojeno odlažu i recikliraju. Pošto je providna plastična čaša bez štampanja, može se veoma efikasno reciklirati. Pored toga, ugljenični otisak K3® šoljice je znatno manji nego kod alternativnih rešenja za pakovanje.

U Edmundu želimo da napravimo ukusnu zamenu za uobičajenu, dosadnu vegansku hranu i ponudimo svim potrošačima zdravu alternativu, u potpunosti bez očvrslog kokosovog ulja, koje se inače tako često koristi u ovim proizvodima. Za nas je sasvim logično da ovaj pristup podrazumeva i korišćenje održivih rešenja za pakovanje. Želimo da budemo smeli, inovativni, organski, održivi i ukusni – i pronašli smo savršenog partnera u Greiner Packagingu, navodi Edmund Bruns osnivač kompanije.


Izvor: https://www.greiner-gpi.com

Foto: Edmund

Podeli na društvenim mrežama: