Najavljujemo: Konferencija „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“

Nakon uspešno održane prve, u oktobru prošle godine, Ambipak magazin najavljuje svoju drugu po redu konferenciju u Privrednoj komori Srbije. „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ je naslovna tema konferencije koja će, uz institucionalnu podršku Privredne komore Srbije, biti održana 04. oktobra 2022. godine, u Beogradu, Resavska 13-15, od 9.30h.

„Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ je druga godišnja konferencija koju Ambipak magazin organizuje uz institucionalnu podršku Privredne komore Srbije – Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala i Centra za cirkularnu ekonomiju.

Konferencija ima za cilj da predstavi potencijal ambalaže u svetlu zaštite životne sredine i zdravlja ljudi, odnosno da promoviše i afirmiše odgovornu upotrebu, odlaganje i reciklažu ambalaže kako kod proizvođača i korisnika ambalaže, tako i u široj javnosti.
Učesnici konferencije će biti predstavnici privrede – korisnici i proizvođači ambalaže, ambalažni operateri,  predstavnici institucija i stručna lica.
U skladu sa megatrendom današnjice, održivim razvojem, cirkularnom ekonomijom i drugim trendovima poput digitalizacije, razvoja e-trgovine, proizvođači i korisnici ambalaže suočeni su izazovom stalnih promena i prilagođavanja, kao i odgovornošću.

Teme kojima ćemo se baviti:

Kako promenama u ambalaži i odgovornošću kompanija
smanjiti ambalažni otpad i štetan uticaj na prirodu i
ljude?
Tranzicija industrije ambalaže – da sačuvamo i prirodu i
privredu
Uticaji održivosti, digitalizacije i e-trgovine na industriju
ambalaže
Koji su materijali najpogodniji za reciklažu? Da li je
plastika za sve kriva?
Dizajn ambalaže skrojen po meri prirode
Inovativne tehnologije, mašine i oprema u industriji
ambalaže smanjuju štetni uticaj na životnu sredinu i
zdravlje ljudi
Odgovorno upravljanje ambalažnim otpadom:
država-privreda-građani u lancu odgovornosti za
ispravno odlaganje iskorištene ambalaže.
Koliko je važno, i kako edukovati široku populaciju?


Podrška PKS omogućila je da prisustvovanje i praćenje konferencije bude besplatno za posetioce i YT gledaoce kanala Ambipak magazin.

Informacije:

Datum održavanja konferencije „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ je 4. 10. 2022, s početkom u 9.30h, u velikoj sali PKS-a, u Resavskoj ulici 13-15, u Beogradu. Potrebno je doći ranije radi registracije.
Prisustvo na konferenciji potrebno je prijaviti na mejl info@ambalazaipakovanje.com
Ovde možete pogledati ko su bili učesnici prethodne konferencije i YT snimak.Podeli na društvenim mrežama: