Beogradski Sajam tehnike i ove godine atraktivan za izlagače mašina i opreme za ambalažu

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća na kojem učestvuju i kompanije iz oblasti industrije ambalaže i pakovanja, održan je po 65. put u Beogradu u periodu od 16 -19 maja

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća koji je po 65. put održan na Beogradskom sajmu predstavlja najugledniju specijalizovanu razvojno-tehnološku manifestaciju u ovom delu Evrope. Kao i decenijama unazad, i ove godine Sajam tehnike je otvorio svoja vrata izlagačima iz različitih industrijskih i tehnoloških oblasti uključujući i industriju ambalaže i pakovanja a pored predstavnika industrije učestvovale su i naučne-obrazovne institucije.

Posetili smo Sajam i za Ambipak magazin razgovarali sa predstavnicima nekoliko izlagača iz oblasti industrije ambalaže i pakovanja. Jedni od njih su naši dragi klijenti, kompanija Elmed iz Temerina, koji su nam ukazali poverenje od početka a učesnici su i prve Ambipak konferencije, 2021. godine.

Elmed, Sajam tehnike Beograd
Elmed doo, Sajam tehnike 2023, Beograd, Foto: Elmed doo

Elmed tradicionalno učestvuje na Sajmu tehnike u Beogradu i ove godine su bili prisutni na dve pozicije, u Hali 1 i na otvorenom izlagačkom prostoru.

Delimo utiske sjajno raspoloženog Elmed tima:

„Drago nam je da smo bili deo ovogodišnjeg sajma. Zadovoljni smo kako je sajam protekao, bilo je dosta posetilaca. Imali smo priliku da pored starih klijenata, sa kojima sarađujemo duži niz godina, stupimo u kontakt i sa potencijalno novim. Posebno zadovoljstvo nam je bilo da ugostimo predstavnika našeg velikog partnera Sisme iz Italije.

Ove godine posetioci su mogli da vide na našem štandu fiber optičke lasere, različite mašine za etiketiranje kao i naše već dobro poznate kobote.“

Mašine za proizvodnju plastične ambalaže

Svetlana Stefanović, generalna direktorka kompanije PlastMa iz Bačke Palanke, distributera Haitian mašina za preradu plastike, takođe je zadovoljna njihovim prvim učešćem na sajmu, i kako kaže, „najverovatnije će izlagati i naredne godine.“

„Sada nam, nakon sajma, predstoji sabiranje utisaka i nastavak komunikacije sa posetiocima našeg štanda. Bilo je mnogo interesovanja i jako smo zadovoljni učešćem“, izjavila je Svetlana za Ambipak.

Iz kompanije GTS Adriatic učešće na Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu 16 -19. Maja 2023, godine, ocenjuju kao „sedmicu punu poslovnog zadovoljstva sa dosta sastanaka i diskusija o rešenjima industrijske automatizacije.“

Takođe ističu zadovoljstvo velikim interesovanjem u sektoru obeležavanja, inspekcije i pakovanja. „Izuzetno smo zadovoljni posetom i ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su izdvojili vreme da nas posete.“, izjavila je za Ambipak magazin Nataša Ćulibrk, marketing menadžerka kompanije GTS Adriatic.

Robotski sistemi u fokusu posetilaca

Na Sajmu tehnike smo mogli videti da su održivost, digitalizacija, automatizacija procesa izazvali najviše interesovanja posetilaca. A štandovi na kojima su izloženi robotski sistemi, odnosno, kolaboracioni roboti mamili su posetioce da zastanu i pogledaju najmoderniju reč tehnike.

Koncepcijski akcenat Sajma je bio na inovacijama i novim tehnologijama, na „fabrikama budućnosti“ i industrijskoj automatizaciji, elektroenergetici i energetskoj infrastrukturi.

Ove godine na sajmu je izlagalo 479 izlagača, od toga 216 iz inostranstva a broj posetilaca Sajma tehnike u Beogradu 2023. godine je 13.632.


Ambipak magazin

Naslovna fotografija: Ambipak magazin

Podeli na društvenim mrežama: