Grafima, Beogradski sajam: Kreativnost u više boja

Grafima,međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, ove godine seodržava od 21. do 24. septembra u Hali 4 Beogradskog sajma.

Pod sloganom „Više boje“, 42. izdanje ove sajamske manifestacije pruža uvid u najnoviju produkciju mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, a standardni segment ponude su i softverska i ICT rešenja u ovim oblastima.

Proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, prezenteri, štamparije, dizajn studiji, uvoznici repromaterijala, papira, polovnih mašina, softverske kompanije i drugi učesnici u ovom sajamskom spektaklu promovišu tehnološka dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu, reklamnoj, muzičkoj i filmskoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih grana i umetničkih delatnosti na srpskom i regionalnom tržištu.

Prateći program Grafime akcentuje tehnologiju štampe, grafički dizajn i reklamni materijal. Nastavlja se i inovativni program „Ulica kreativnih rešenja“, koji promoviše idejna rešenja iz oblasti grafičkog dizajna, ali i „Berza korišćenih mašina“, polovnih mašina sa znatno nižim cenama, namenjenih malim privrednicima koji tek pokreću svoj privatan posao.

Ove godine Grafimu će, pored tradicionalnog pratioca, Međunarodnog sajma informatičko-birotehničke opreme Biro-Expo, tematski usmerenog na biro-opremu, pribor i mašine, kancelarijski nameštaj i materijal, poslovnu galanteriju i poklone te dekorativni i foto program, ekskluzivno obogatiti nova komplementarna sajamska manifestacija, koja će Grafimu učiniti još moćnijom i reprezentativnijom. U istom terminu, od 21. do 24. septembra, i na istom mestu, u Hali 4, posetiocima i poslovnim ljudima predstaviće se 1. Sajam pakovanja i ambalaže PAK AM, specijalizovana manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente pakovanja i ambalaže, kao i mašine i opremu namenjenu ovoj industrijskoj grani.

Ove tri manifestacije – Grafima, PAK AM i Biro-Expo koncepcijski su namenjeni pretežno poslovnim posetiocima, ljudima iz struke, o čemu govore poslovni ugovori, jer brojni kapitalni eksponati i projekti kupce po pravilu obezbeđuju još dok sajam traje.

Podeli na društvenim mrežama: