MARIJA PANTELIĆ, BOSIS,  dobitnica nagrade “EY društveno odgovorni preduzetnik godine“

Program EY Preduzetnik godine™ prepoznaje i nagrađuje preduzetničke uspehe i fantastična dostignuća. Učešćem u programu EY Preduzetnik godine™ najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da unaprede mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim, tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu.  Ova nagrada dodeljuje se pojedincima koji su uz izvanredan rast prihoda i obima poslovanja doprineli postizanju ciljeva održivosti na poseban način, kroz održive proizvode i rešenja, visoke ekološke standarde u proizvodnji, izuzetnu ekološku i/ili socijalnu posvećenost i odgovornim korišćenjem resursa.

Marija Pantelić, direktorka održivosti kompanije Bosis iz Valjeva, lidera na tržištu štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona u regionu, dobitnik je EY nagrade za preduzetnika godine u kategoriji EY društveno odgovorni Preduzetnik godine™ u Srbiji. Svečano proglašenje i uručenje nagrade održano je u četvrtak 24. februara 2022. godine na Gala večeri u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Začetnik priče o održivom i odgovornom poslovanju u Bosisu je gospođica Marija Pantelić, direktorka održivosti, uz čije liderstvo je kompanija postigla značajne rezultate u ovoj oblasti što potvrđuju i brojna priznanja. Pored funkcije koju obavlja u Bosisu, aktivna je i na promovisanju i širenju svesti o održivom i odgovornom poslovanju i važi za ambasadora za mala i srednja preduzeća.

Prilikom dodele nagrada Marija Pantelić je izjavila:

Hvala vam na ovom prestižnom priznanju. Hvala našem osnivaču, a mom ocu, koji je pre 40 godina započeo ovu priču i naučio nas pravim vrednostima. Hvala svim članovima Bosis Familly-ja i našoj deci, našim najmlađim Bosisićima koji u svemu učestvuju i iskreno se raduju.

Sve što smo do sada radili, sve što radimo i sve što ćemo raditi činimo zbog njih. Ovo priznanje neka ne bude samo priznanje za nas, neka to bude i priznanje svim malim i srednjim preduzećima koja nisu sada sa nama, a posluju sa svrhom.

Hajde da svi živimo i poslujemo odgovorno i održivo, jer samo zajedničkim snagama možemo da učinimo ovaj svet boljim za buduće generacije!“

Pored ove, Bosis je i dvostruki nosilac Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert, nagrade grada Valjeva za 2019. godinu, Nacionalne nagrade za volontiranje i Virtus nagrade za filantropiju.

Marija Pantelić, Foto: Privatna arhiva

Ovo prilikom, vlasnik i osnivač kompanije, gospodin Bogoljub Pantelić, inače finalista EY Preduzetnik godine™ 2016. godine, je izjavio:

Izuzetno mi je drago što ovu nagradu baš sada dobijamo, u godini kada slavimo jubilej. 40 godina postojanja i jesu dokaz naše održivosti i odgovornosti. Uvek sam se trudio da radim pošteno, da ispunjavam  dogovore, da poštujem ljude, partnere i da pomažem zajednicu. Marija se sada ovim ozbiljno bavi i podigla je sve na mnogo viši i strateški nivo.“

Bosis je jedna od samo 15 kompanija u Srbiji koje izveštavaju po GRI metodologiji i nalazi se u 1% kompanija u svim kategorijama na svetskom nivou koje zadovoljavaju visoke zahteve društvene odgovornosti i poseduje EcoVadis Gold Supplier priznanje, a koncept društvene odgovornosti prepoznali su i uvrstili u svoju BOSIS Family organizacionu kulturu.

Izvor: Bosis

Podeli na društvenim mrežama: