PERUVIAN SUPERFOODS: Peruanska maka, upakovana u praktične kesice i kartonsku kutiju, atraktivnog, svedenog dizajna

U Peruvian Superfoods odlučili su da svoj Nuestra maka brend, pakuju u praktične kesice za dnevnu dozu od 5 grama i kartonsku kutiju, atraktivno , svedenog dizajna

Kako upakovati praškaste proizvode za krajnju upotrebu a da budu atraktivni, i maksimalno prilagođeni korisniku a uz to zdravstveno ispravni?

Na našem tržištu možemo da nađemo različite brendove, tipove proizvoda i vrste sve popularnije peruanske make, biljke koja se konzumira za podizanje opšteg stanja organizma i kao pomoćno sredstvo u rešavanju određenih zdravstvenih problema, upakovanu u različitu ambalažu – od plastičnih bočica, natron ili plastičnih kesa do praktičnih kesica u kartonskim kutijama atraktivnog dizajna.

 S obizrom na to da se radi o biljci, koja pored toga što se distribuira iz dalekog Perua na naše tržište, veoma je važno da sačuva svoja svojstva i ispravna takva dođe do krajnjih konzumenata.  Transportna kao i komercijalna ambalaža u koje se maka pakuje u tom smislu su vrlo važni.

U nastavku predstavljamo ambalažu za maku kompanije  Peruvian Superfoods doo koja sa dalekih Anda iz Perua, doprema maku na naše tržište.

U Peruvian Superfoods odlučili su da svoj Nuestra maka brend, pakuju u praktične kesice i kartonsku kutiju, atraktivnog, svedenog dizajna i kažu da su kesice od 5g, dnevne doze lako rastvorljivog praha peruanske make za njih jedino rešenje, i to iz dva razloga:

1. Zdravstvena ispravnost proizvoda.
Iz razloga  smo se odlučili za triplex foliju, materijala PAP beli/AL/PE 35my, širine 60 mm sa štampom. Takva vrsta materijala je decenijski standard u EU, u smislu pakovanja praškastih suplemenata, raznih kaša, određenih lekova u tabletama pa čak i Aspirina. Praškasti suplementi u pakovanju od 100 ili više grama su podložni kvarljivosti jer se svakodnevnim otvaranjam pakovanja proizvod skoro uvek kontaminira bakterijama i plesnima.

2. Praktičnost.
Ona se deli na: mobilnost, dozirane  i higijenu. Nositi jednu ili više malih kesica sa sobom je mnogo praktičnije nego krupan vid pakovanja. Lakoća otvaranja male kesice od 5g bez da razmišljate da li grešite u dozi i bez da dođe do prosipanja saržaja, donosi veliko olakšanje.

Krajnji vid ambalaže je kutija u koju staje 30 kesica od 5g, nalik na kutiju čaja.  Pitanje celokupnog dizajna svedeno je na maksimalnu jednostavnost i premium look, srazmerno jednostavnosti rešenja pakovanja i vrhunskom kvalitetu sadržaja. Odabrane boje su blage i pastelne, a vrsta  kutije izvedena je u retro stilu, što je poslednjih godina u trendu. Gramaža materijala kutije je dovoljna da garantuje čvrstinu kutije na mehanička oštećenja. Ni u jednom trenutku se nismo vodili uštedom na ceni ambalaže, a srazmerno tome smo formirali krajnju cenu proizvoda.

Foto: Peruvian Superfoods

Podeli na društvenim mrežama: