DOGAĐAJI: Posetite velike svetske sajmove ambalaže i pakovanja

Inovativni materijali, zelena pakovanja, sigurnija i kvalitetnija ambalaža su samo deo proizvoda koji se mogu videti na sajmovima ambalaže i pakovanja širom sveta

Ogroman napredak tehnologije u velikoj meri uticao je na modernizaciju ambalaža i način pakovanja pa su tako proizvođači širom sveta ulagali sredstva u savremenije mašine pa čak i robote koji će taj posao obavljati umesto njih. Inovativni materijali, zelena pakovanja, sigurnija i kvalitetnija ambalaža su samo deo proizvoda koji se mogu videti na sajmovima ambalaže i pakovanja širom sveta, a mi vam predstavljamo neke od najvećih i najposećenijih.


1. PACKINNO Guangzhou, China– Ako želite da vidite kako izgleda vrhunsko pakovanje prilagođeno različitim proizvodima kao što je luksuzna roba, nakit i satovi, kozmetika, duvan, alkoholna pića onda je ovaj sajam za vas. Sajam će se održati od 4. do 6. marta 2020. godine, a glavna tema će biti „Inovacije i zeleno pakovanje u budućnosti“. Takođe, na sajmu će moći da se vide i vodootporni ambalažni materijali, kao i oni otporni na udarce.

www.packinno.com

2. EurAsia Packaging Istanbul Fair– Međunarodni sajam ambalaže i pakovanja održava se u Istanbulu, u Turskoj. Okuplja lokalne proizvođače ambalažnih proizvoda, ali i svetskih kompanija koje pružaju kvalitetna rešenja uz prihvatljive cene ambalaže. Sledeći sajam će se održati od 21. do 24. oktobra 2020. godine.

www.packagingfair.com/en/

3. Packaging Innovations Birmingham– Ujedinjeno Kraljevstvo je dom jednog od najvećih tržišta za pakovanje i zbog toga ovaj sajam predstavlja odličnu priliku za predstavljanje inovativnih materijala i novih tehnologija. Dva dana sajma, 26. i 27. februar 2020. godine biće dovoljna za sve one koji bi želeli da se upoznaju sa novitetima u pakovanju i uspostave novu poslovnu saradnju.

www.packagingbirmingham.com

4. UPAKOVKA– Međunarodni sajam mašina za preradu i pakovanje održava se u Moskvi, a 2019. ovaj sajam je posetilo 25.000 eksperata kako iz Rusije tako i susednih zemalja. Od 28. do 31. januara 2020. godine moći će da ga posete svi oni koje interesuju inovacije u tehnologiji i modernijem i sigurnijem pakovanju proizvoda.

www.upakovka-tradefair.com

5. MODERNPAK– Međunarodni sajam ambalaže i pakovanja, održan je u junu 2019. godine u Zagrebu, u Hrvatskoj. Modernpak ima dugu istoriju jer je prvi sajam održan sada već davne 1966. a održava se na svake dve godine. Namenjen je susretu proizvođača i potrošača- korisnika ambalaže.

www.zv.hr/sajmovi-7/intergrafika-modernpak/2517

6. Pharmapack– sajam namenjen načinu isporuke i pakovanju farmaceutskih proizvoda, još od 1997. godine jedinstvenim konceptom privukao je ključne industrijske aktere iz celog sveta. Održava se u Parizu, a sledeći sajam će biti održan 5. i 6. februara 2020. godine. Najavljeno je prisustvo više od 400 kompanija izlagača i preko 5.000 posetilaca iz 75 različitih zemalja.

www.pharmapackeurope.com

7. Warsaw pack– Sajam ambalaže i pakovanja međunarodnog karaktera povezuje industriju ambalaže i komplementarne industrije. Ono što ga razlikuje od ostalih sajmova jeste to što ima šest tematskih zona: tehnike pakovanja, pakovanje, etiketiranje i štampanje, automatizacija, e-trgovina, logistika i skladištenje. Svi zainteresovani će moći da posete sajam od 3. do 5. marta 2020. godine u Varšavi.

www.warsawpack.pl/en/

8. Pack expo International– ako želite da istražite tehnologiju pakovanja, opremu i materijale, od 8. do 11. novembra bi trebalo da posetite Čikago i ovaj sajam. Sa preko 2.500 izlagača ostaćete u toku sa brzim promenama u tehnologiji i novim trendovima koje zahteva potrošačko društvo. Healthcare Packaging EXPO kao poseban odeljak sajma fokus stavlja na farmaceutsku industriju pa je ovo najbolja prilika za kompanije u pronalasku najboljeg rešenja za pakovanje određenog proizvoda ili proizvodne linije.

www.packexpolasvegas.com/home
www.hcpechicago.com/

J. Stojiljković

Foto: Ilustracija/Image by Leslin_Liu from Pixabay 

Podeli na društvenim mrežama: