15 reciklažnih zvona za staklenu ambalažu postavljeno u Zaječaru

Kompanija Ekostar pak, u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar i JKSP Zaječar, obezbedila je 15 reciklažnih zvona za staklenu ambalažu koja će u narednom periodu biti postavljena u stambenim naseljima.

Povodom toga, u petak 28. oktobra, na Trgu oslobođenja u Zaječaru organizovana je akcija sakupljanja otpadne staklene ambalaže i promocija upotrebe postavljenih reciklažnih zvona. Građani su imali priliku da odlože svoju staklenu ambalažu, a da za uzvrat dobiju poklone firme Ekostar pak.

„Naš cilj je da do kraja ove i sledeće godine podignemo količine otpadne staklene ambalaže koju građani imaju u svom domaćinstvu, a ne znaju kako i na koji način da je recikliraju“ rekla je ovom prilikom Bojana Perić, direktorka firme „Ekostar Pak“.

Građani Zaječara će uz račun za JKSP dobiti i informacije o lokacijama u gradu na kojima su postavljena reciklažna zvona.

Prema rečima Velibora Ristića, rukovodioca sektora „Čistoća“ u Javnom komunalno-stabenom preduzeću „Zaječar“ ovakav projekat je od velikog značaja.

“Predviđeno je da se reciklažna zvona postave tik uz već postavljene podzemne kontejnere, s obzirom na to da je na samom izvoru otpada najlakše i reciklirati. Kad naš korisnik dođe da odloži otpad, imaće priliku da odmah pored njega odloži i staklenu ambalažu. Ima ih ukupno 15. Apelujemo na naše korisnike da ova reciklažna zvona stvarno koriste za odlaganje staklene ambalaže, a ne za neku drugu vrstu otpada. Na ovaj način podižemo svest kod graađana o primarnoj reciklaži, a nadamo se da ćemo u narednom periodu reciklažna zvona moći da postavimo i u drugim naseljima u Zaječaru”, rekao je Ristić.

Ekostar pak nastavlja saradnju i sa ostalim JK preduzećima Srbije, a sve u cilju podizanja svesti o značaju primarne selekcije otpada i zaštite životne sredine.

Podeli na društvenim mrežama: