Aluminijumska čaša zamena za jednokratne plastične – Ball Corporation

Neprofitna organizacija REVERB najavila je novo partnerstvo sa Ball Corporationom i donela odluku da se njihovim događajima koristi aluminijumska čaša.

REVERB je ekološka neprofitna organizacija koju predvode muzičari i koja osnažuje muzičare i njihove milionske obožavaoce u nastojanju da stvore bolju budućnost za ljude i planetu preduzimanjem društveno-korisnih akcija na koncertima i šire.

Sarađuje sa umetnicima, festivalima i lokalnim zajednicama  kako bi smanjili uticaj muzičkih turneja i događaja na životnu sredinu. Angažuju muzičku zajednicu – stvaraoce muzike i ljubitelje muzike – da stvore stvarne, pozitivne promene.

REVERB je ovo partnerstvo objavila ja svom Twitter nalogu. Poziva posetioce muzičkih festivala da umesto jednokratnih plastičnih čaša koriste metalne Ball Corporation, navodeći i sledeće:

 „Njihove aluminijumske čaše su dizajnirane da se recikliraju, što znači da se mogu pretvoriti u još jednu aluminijumsku šolju ili proizvod za 60 dana.”

Ball Corporation promoviše svoju metalnu čašu pod sloganom: “UŽIVAJ! PONOVO KORISTI! RECIKLIRAJ!“ ističući pri tom potencijal aluminijima za reciklažu kao i detalj da piće u metalnoj čaši duže ostaje hladno.

Izvor: The Metal Packager
Naslovna fotografija: Ball Corporation/sajt

Podeli na društvenim mrežama: