Kartonske kutije iz Amazona mogu se transformisati u mačije stanove i raketne brodove

Kako Amazonova prodaja tokom COVID-19 i dalje raste, tehnološki gigant u četvrtak je predstavio novu inicijativu pod nazivom „Manje pakovanja, više osmeha“ koja smanjuje materijale koji se koriste za slanje predmeta i daje uputstva za ponovnu upotrebu kartonskih kutija na zabavan način.

Nova inicijativa kompanije Amazon „Manje pakovanja, više osmeha“ uvodi eco- friendly kartonske kutije, sa uputstvima kako ih ponovo koristiti na kreativan način.

U Amazonu kažu da je inicijativa deo njihovog većeg cilja da do 2040. godine bude nula ugljen-dioksida. Sadrži uputstva za ponovnu upotrebu kutije tako što ćete izgraditi mačju kućicu, raketni brod, robot kostim, automobil, tvrđavu ili vetrenjaču za mini golf . Ovde možete pogledati kako se prave kreativna rešenja od Amazonovih kartonskih kutija a na veb stranici se takođe navodi kako reciklirati različite delove Amazonove ambalaže u određenom području.

Gigant internet maloprodaje takođe kaže da će za pakovanje biti upotrebljeno manje kartona i da će kutije biti manje težine kao i odgovarajuće veličine.

PROČITAJTE JOŠ: SAMSUNG: Razmišljanje van okvira (kutije) – ekološka ambalaža za tv

“Sada Amazon može da spakuje više porudžbina u svakoj isporuci, što rezultira manjim brojem putovanja, manje sagorevanja goriva i … smanjenjem količine ugljen-dioksida a  što je bolje za planetu“, kažu u kompaniji.

Amazon planira da počne da koristi novu ambalažu ove nedelje i da svoju upotrebu proširi tokom leta a radi na smanjenju ambalažnog otpada aktivno od 2008. godine.

Foto:Morning Brew/Unsplash

Podeli na društvenim mrežama: