Ball Corporation & Coldplay: Ples na koncertima i pozitivan uticaj na životnu sredinu

Ball Corporation nastavlja saradnju sa muzičkim događajima, aluminijumske šolje na turneji benda Coldpay

Ball Corporation, vodeći globalni provajder održivih aluminijumskih konzervi, šolja i flaša, saopštila je da će biti ključni partner u pružanju pomoći Coldplay-u da unapredi svoju posvećenost tome da Music Of The Spheres World Tour bude ekološki što korisnija. Ball će obezbediti svoju beskonačno reciklabilnu aluminijumsku čašu Ball aluminum cup  za upotrebu na koncertima objektima bedna Coldplay širom Sjedinjenih Država – pomažući tako da se smanji otpad i ojača dopuna i reciklaža.

Ball Aluminum Cup inspirisan Coldplay’s Music Of The Spheres World Tour

Velika okupljanja na licu mesta kao što su koncerti često zahtevaju pogodnost šolja za jednokratnu upotrebu. Za Coldplay turneju obožavaoci će uživati u omiljenim napicima iz aluminijumskih šolja za koje se očekuje da će pomoći u zameni miliona jednokratnih plastičnih šolja.

Ball je posvećen pružanju pomoći umetnicima, objektima i obožavaocima da minimiziraju uticaja koji zabava ima na životnu sredinu jačanjem reciklaže  i obezbeđivanjem inovativnih i beskonačno recikliranih aluminijumskih konzervi, šolja i flaša na koncertima – što je održiva alternativa milionima komada plastične ambalaže koji se odlažu svake godine“, rekao je Dan Fisher, predsednik i izvršni direktor Ball Corporation. 

Coldplay  turneja, koja kreće od 6.maja, propraćena je sveobuhvatnim nizom inicijativa održivosti, a obožavaoci su pozvani da igraju na kinetičkim podovima koji generišu energiju za napajanje i pedale bicikla koji generišu struju i na taj način pomažu da se smanji ukupna upotreba električne energije tokom koncerta. Oni će sada moći da igraju ulogu i u smanjenju otpada kroz dopunske i beskonačno reciklirane Ball aluminijumske šolje. Bend Coldplay se u 2019. godini obavezao da će njihove buduće turneje učiniti što više ekološki korisnijim, i u tom smislu sprovode različite inicijative.

PROČITAJTE JOŠ: Aluminijumska čaša zamena za jednokratne plastične – Ball Corporation

„Partnerstvo sa kompanijom Ball bilo je suštinska komponenta naših napora da smanjimo otpad i maksimalno povećamo reciklažu gde god da nastupamo„, kažu u bendu Coldplay

Ball aluminijumske šolje se sastoje od 90% recikliranog sadržaja – najveće stope recikliranog sadržaja bilo koje ambalaže pića u njenoj kategoriji. Kroz opsežne napore za reciklažu na svakoj reviji, aluminijumska šolja se može vratiti na police prodavnica kao nova šolja, konzerva ili flaša za samo 60 dana. Kako je aluminijum najodrživiji materijal za pakovanje pića, poput aluminijumskih konzervi, aluminijumske šolje se mogu lako reciklirati. Naime, 75 odsto aluminijuma ikada proizvedenog i danas je u upotrebi, a recikliranje jedne tone aluminijuma, što očekujemo da ćemo videti tokom cele ture, ima tri puta veću korist od smanjenja gasova sa efektom staklene bašte u poređenju sa reciklažom drugih ambalažnih materijala.

Aluminijumska šolja inspirisana Coldplay’s Music Of The Sphere turnejom biće dostupna na mestima tokom cele turneje. Šolje su lagane, čvrste, hladne na dodir i pružaju uzvišeno iskustvo pića. Za ljubitelje koji žele da uživaju u šoljama kod kuće, one su dostupne na Amazonu i na više od 30.000 prodavaca u svih 50 država SAD-a.


Izvor: Ball Corporation

Podeli na društvenim mrežama: