Comex Šabac: Pionir u industriji ambalaže koji posluje po ESG principima

Lider u proizvodnji fleksibilne ambalaže Comex iz Šapca je primer kompanije koja posluje inovativno, održivo i društveno-odgovorno

U današnjem svetu u kojem je održivost postala ključni prioritet za mnoge kompanije, Comex Šabac se izdvaja kao lider u industriji ambalaže koji predvodi put ka ekološki odgovornijem poslovanju. Ova kompanija, sa sedištem u Šapcu, u Srbiji, stekla je reputaciju pionira u proizvodnji održivih ambalažnih rešenja i postala važan igrač na međunarodnom tržištu.

Kompanija Comex iz Šapca se bavi proizvodnjom raznovrsnih polietilenskih filmova, pored PE filmova, koriste se mnogi drugi fleksibilni materijali, pružajući širok spektar rešenja za razne industrije poput prehrambene, farmaceutske, kozmetičke i mnoge druge. Ono što ih izdvaja od konkurencije je njihov snažan fokus na održivost i ekološku odgovornost u svim aspektima svog poslovanja.

Comex Šabac
Foto: Comex Šabac

Poslovanje po ESG principima

Jedna od ključnih inicijativa koje Comex Šabac sprovodi je prelazak na obnovljive izvore energije. Kompanija je uložila značajna sredstva u instaliranje solarne energane od 650 kW na svojim objektima, što im omogućava da proizvode značajan deo potrebne energije za svoju proizvodnju. Ovo smanjuje njihovu zavisnost od fosilnih goriva i doprinosi smanjenju emisija CO2.

Foto: Comex Šabac

Pored toga, Comex Šabac je fokusiran na smanjenje upotrebe štetnih kombinacija materijala u svojim proizvodima. Aktivno istražuju i implementiraju alternative za nereciklabilne proizvode, kao što su biorazgradivi materijali i opcije adekvatne za reciklažu. Njihovi stručnjaci za istraživanje i razvoj neprestano rade na pronalaženju novih, inovativnih rešenja koja zadovoljavaju visoke standarde održivosti, a idalje mogu kvalitetno da štite različite proizvode na rafovima.

LIDERI AMBALAŽE I PAKOVANJA: Pogledajte profil kompanije Comex

Kompanija takođe sprovodi programe recikliranja i podstiče svoje klijente da se pridruže ovim naporima. Edukacija o važnosti recikliranja i pravilnom odlaganju ambalaže deo je njihove misije. Pomažući svojim klijentima da usvoje održive prakse, Comex Šabac širi svest o važnosti zaštite životne sredine i stvara pozitivan uticaj na širu zajednicu.

Uz održivost, Comex Šabac takođe stavlja veliki naglasak na kvalitet štampe svojih proizvoda. Poseduju moderne štamparske  linije i koriste najnoviju tehnologiju kako bi obezbedili da svaki proizvod bude visokog standarda. Comexovi stručni timovi prate najnovije trendove u industriji ambalaže i stalno unapređuju svoje procese kako bi ispunili zahteve tržišta.

Snažan fokus na održivost i ekološku odgovornost i modernizaciju tehnologija u svim aspektima svog poslovanja.

Kompanija Comex Šabac se ne samo fokusira na proizvodnju održivih ambalažnih rešenja, već i na društvenu odgovornost. Kroz razne projekte, podržavaju lokalnu zajednicu i promovišu društvenu inkluziju. Inicijative kao što su obuke za mlade ljude i podrška lokalnim dobrotvornim organizacijama deo su njihove posvećenosti stvaranju pozitivnih društvenih promena.

PROČITAJTE JOŠ: Rajko Pribilović, Comex: Radom i profesionalnim odnosom protiv krize

Comex Šabac je kompanija koja izdvaja održivost kao svoj ključni princip. Njihov pionirski rad u industriji ambalaže, zajedno sa snažnim fokusom na ekološku odgovornost, stavlja ih u prvi plan kao lidera u održivom poslovanju. Kroz implementaciju inovativnih rešenja, Comex Šabac daje primer drugima i pokazuje da je moguće postići uspeh uz istovremeno očuvanje životne sredine.


Izvor: Comex Šabac/promo
Naslovna fotografija: Comex Šabac

Podeli na društvenim mrežama: