EKOLOGIJA: Nemačka fabrika za reciklažu rastvarača OFRU Recycling dobila novi sertifikat

OFRU Recycling, specijalizovana za sisteme za reciklažu rastvarača, proširuje svoj tržišni udeo i postiže UL sertifikat UL 698A NFPA 70 za svoj proizvod ASC-500

Još jedan standard je dodat asortimanu proizvoda za profesionalni tretman kontaminiranih rastvarača. Do sada su jedinice za destilaciju proizvedene u skladu sa evropskom ATEKS direktivom. Jedinice za reciklažu serije ASC-500 sada mogu da se koriste za tržište Severne Amerike zahvaljujući UL sertifikatu. Sistemi za reciklažu ASC-500 regenerišu se na principu destilacije. U ovom procesu, tečni zapaljivi rastvarači kao što su aceton, razređivač, etil acetat, toluen i mnogi drugi rastvarači se odvajaju od nečistoća. Proces pomaže industrijskim kompanijama da smanje svoje troškove odlaganja do 96%.

Foto: OFRU Recycling

OFRU Recycling je jedan od vodećih svetskih proizvođača sistema za reciklažu rastvarača visokih performansi. Nemačka kompanija je stekla ime širom sveta sa svojim inovativnim rešenjima u ekološkom procesnom inženjeringu. OFRU se smatra pionirom u proizvodnji postrojenja za destilaciju rastvarača koja omogućavaju visok nivo povrata materijala koji se može reciklirati. U decembru 2019. godine proizvodni program je proširen na industrijske sisteme za čišćenje za industriju boja, lepkova i premaza. Dakle, proizvođač postrojenja je strateški pozicioniran širom sveta u oblasti čišćenja sa naknadnom obradom tečnosti za čišćenje.


Izvor/fotografije: OFRU Recycling

Podeli na društvenim mrežama: