Ekostar Pak podstiče građane Stare Pazove na reciklažu sa postavljenih 90 novih kontejnera

Ekostar Pak nastavlja da ulaže u opremu za razdvajanje ambalažnog otpada – 90 kontejnera za Staru Pazovu

Kompanija Ekostar Pak je u saradnji sa KP „Čistoća“ Stara Pazova i lokalnom samoupravom obezbedila 90 kontejnera sa namenom odvajanja ambalažnog otpada za reciklažu. Cilj ove saradnje je  unapređenje razdvajanja otpada od strane stanovništva i  podizanja svesti stanovništva o reciklaži i očuvanju životne sredine.

Kontejneri su postavljeni na javnim mestima i u školama u Staroj i Novoj Pazovi i Banovcima a u planu je da se pokrije 30 lokacija širom staropazovačke opštine. Postavljeni su plavi kontejneri za odlaganje papira i kartona, crveni kontejneri za odlaganje stakla i žuti za PET ambalažu.

Kontinuirano povećavanje ukupne količine ambalažnog otpada koji se usmerava na ponovno iskorišćenje i reciklažu – cilj Ekostar Paka

„Naša mreža komunalnih preduzeća se prostire od Subotice do Preševa i izuzetno nam je drago što je tu i Stara Pazova obzirom da nam je jako bitno da ovaj proces bude primer ostalima“, rekla je Bojana Perić, direktorka nacionalnog operatera za upravljanje ambalažnim otpadom Ekostar Pak. Cilj kompanije je da se iz godine u godine povećavaju ukupne količine ambalažnog otpada koji se usmerava na ponovno iskorišćenje i reciklažu.

„Kontejneri su podeljeni u 3 boje na osnovu kojih se otpad selektuje. Apelujemo na građane da poštuju uputstva i da odlažu otpad tamo gde je predviđeno”, rekao je Dragan Tanović iz KP „Čistoća“  Stara Pazova.

Ekostar Pak duže od jedne decenije sprovodi razne aktivnosti sa ciljem unapređenja sistema  upravljanja ambalažnim otpadom u Srbiji. Pored saradnje sa lokalnim samoupravama tj. komunalnim preduzećima u vidu ustupanja opreme za sakupljanje (kontejnera, kanti, vozila…), intenzivno radi i na edukaciji građana, naročito najmlađih, tako što organizuje brojne radionice na temu reciklaže.


Izvor: Ekostar Pak/promo

Fotografija: Ekostar Pak

Podeli na društvenim mrežama: