Korak po korak do reciklaže sa Jokey Eco konceptom

Potrošači koji poštuju životnu sredinu žele malo ambalaže, a mnogo održivosti. Vlasnici brenda žele stabilna, troškovno povoljna ambalažna rešenja  koja štede resurse. Jokey Eco koncept ispunjava sve te zahteve – a nudi i znatno više.

Bilo da se radi o prehrambenoj ili neprehrambenoj oblasti: budućnost ima sama ambalaža od plastike koja se može reciklirati, koja je vrlo funkcionalna, koja se može proizvoditi i dizajnirati održivo. Jokey Eco koncept nudi plan od 10 tačaka za maksimalnu održivost i time već sada ukazuje na svet ambalaže u budućnosti.

Jokey – stručnjaci za održivu ambalažu

U oblasti plastične ambalaže grupacija Jokey spada u vodeće svetske proizvođače. Porodično preduzeće koje je osnovano 1968. godine sa sedištem u Wipperfürth-u, Nemačka, proizvodi ekološku ambalažu najboljeg kvaliteta i nudi rešenja za ambalažu, specifičnu po branšama, za firme koje pakuju prehrambene i neprehrambene proizvode. Sa 2.200 zaposlenih, grupacija ima proizvodnju na 15 lokacija u 12 zemalja i vrši isporuke za više hiljada klijenata širom sveta u 86 zemalja. Održivost je usidrena u filozofiju preduzeća od samog početka. Jokey Eco koncept stoga uključuje, sa svojim obuhvatnim pristupom održivosti, mimo nivoa proizvoda i dizajna, i celokupno preduzetničko delovanje. U saradnji sa WWF Deutschland i drugim važnim partnerima Jokey ciljano radi na tome da globalno podrži privredu reciklaže plastike, postigne maksimalnu efikasnost energije i resursa, kao i cilj od 1,5 stepena Pariskog klimatskog sporazuma.

„Jokey ambalaža pouzdano štiti vaš proizvod. Jer ništa nije održivije od jogurta koji traje dok se ne popije.“

Umanjite ekološki otisak – pomoću Jokey Eco koncepta

Jokey plastična ambalaža obezbeđuje higijenu i kvalitet i pouzdano štiti vaš proizvod od kvarenja i oštećenja – i to hiljadama kilometara. Produženo trajanje proizvoda u plastičnoj ambalaži je vrlo ekonomično, štedi vredne resurse i štiti klimu. Sva Jokey ambalaža od novih vrsta plastike ispunjava visoke standarde bezbednosti hrane FDA i EFSA i fiziološki je bezopasna – za maksimalnu zaštitu potrošača.

Jokey Eco koncept reciklaže platične ambalaže Foto: Jokey/promo
Ušteda  resursa zahvaljujući efikasnosti materijala

Sa što  manje materijala zapakovati što više proizvoda: današnja Jokey ambalaža u poređenju sa ranijom ima 40% manju težinu i zato troši manje resursa. Razlog za to su sve čvršće  konstrukcije. Istovremeno nam je pošlo za rukom da kontinuirano povećavamo funkcionalnost ambalaže.

100% reciklabilna ambalaža – optimalno za cirkularnu ekonomiju

Neobični oblici, plemenit dizajn: Jokey ambalaža ističe svaki proizvod i pritom je maksimalno održiva. Ona se tehnički može 100% reciklirati, zato je idealna za reciklažnu industriju. Jokey se opredelio za mono materijal (poliolefini) i dekore koji se 100% mogu reciklirati.  Sve Jokey posude imaju poklopac koji se može skinuti i ponovo zatvoriti. Zato se mogu potpuno isprazniti. Nijedan gram proizvoda se ne baca, a kasniji proces recikliranja se znatno pojednostavljuje. Jokey ambalaža je dugovečna i multifunkcionalna – i zato se često upotrebljava još jednom. Time se štede vredni resursi.

Ambalaža od reciklata u neprehrambenoj i prehrambenoj oblasti

Od reciklirane plastike Jokey već dugo godina proizvodi pakovanja za neprehrambenu industriju. Post-Consumer reciklati pri tome potiču iz deponija u blizini domaćinstava. Međutim, uobičajeni postupci reciklaže daju reciklate koji još nisu pogodni za kontakt sa namirnicama zbog strogih kriterijuma. U raznim pilot projektima Jokey testira rešenja koja dosta obećavaju – od Closed Loops do hemijskih postupaka reciklaže.

Saznajte više o Jokey Eco konceptu u videu koji sledi.

Jokey stručnjaci će vas posavetovati o svim pitanjima individualnih ambalažnih rešenja. Vaša osoba za kontakt je na ovom linku.

Više informacija o Jokey ambalaži potražite na sajtu kompanije www.jokey.com


Izvor: Jokey/Promo

Podeli na društvenim mrežama: