Ekološka inovacija u Lidlu – patike od recikliranih PET boca

Reciklirane PET boce kompanija Lidl iskoristila je kao materijal za izradu patika koje  će neko vreme biti dostupne i u njihovim prodajnim objektima u Srbiji

Crivit patike od reciklirane plastike jedne su u nizu društveno odgovornih inicijativa kompanije Lidl za implementaciju njihove „REset Plastic“ strategije.

Ova strategija je usmerena na pet oblasti delovanja: od izbegavanja upotrebe plastike, recikliranja i uklanjanja iz prirode, do podsticanja ekoloških inovacija i edukacije u ovoj oblasti. Na ovaj način kompanija je definisala dva cilja u vezi sa plastičnom ambalažom Lidl brendova koje treba da ispuni do 2025. godine, a to su: smanjenje upotrebe polimernih materijala za 20 odsto, kao i da sva ambalaža privatne robne marke bude reciklabilna.

Specifičnost  Lidlovih Crivit patika ogleda se njihovoj ekološkoj prihvatljivosti i činjenici da se spoljašnji tekstilni materijal, koji čini oko 20 odsto ukupno upotrebljenog materijala, sastoji od reciklirane plastike. Čak 25 odsto udela ovog recikliranog materijala koji se koristi za izradu ovih patika je zapravo plastika skupljena u prirodi, u blizini okeana, na plažama, obalnim područjima ili dokovima u Kini, a koja bi brzo završila u vodi da nije upotrebljena na ovaj način. Preostalih 75 odsto materijala se sastoji od sakupljenih i recikliranih PET boca kroz redovne tokove.

Izvor/foto: Lidl Srbija

Podeli na društvenim mrežama: