Nestle Institut za istraživanje ambalaže, prvi ove vrste u prehrambenoj industriji

Nestle je osnovao Institut za istraživanje ambalaže, prvi ove vrste u prehrambenoj industriji

Kompanija Nestle zvanično je otvorila Institut za istraživanje ambalaže, prvi takve vrste u prehrambenoj industriji. Novi institut omogućava Nestle-u da ubrza svoje napore na plasiranju funkcionalnih, sigurnih i ekoloških rešenja za pakovanje na tržište i da odgovori na globalni izazov plastičnog ambalažnog otpada.

Govoreći na otvaranju, Mark Schneider, generalni direktor Nestle-a, rekao je: „Naša vizija je svet u kojem nijedno naše ambalaže ne završava na deponiji ili kao otpad. Da bismo to postigli, uvodimo rešenja za pakovanje za višekratnu upotrebu i pionirski ekološki prihvatljiv ambalažni materijal. Pored toga, podržavamo razvoj lokalne infrastrukture za reciklažu i sistema deponiranja kako bismo pomogli da se formira svet bez otpada. Nestle Institut za istraživanje ambalaže omogućava nam da stvorimo snažan niz održivih rešenja za pakovanje Nestle proizvoda širom preduzeća i tržišta.“

Institut je usredsređen je na brojna područja nauke i tehnologije, kao što su ambalaža koja se može ponovo puniti ili ponovo koristiti, pojednostavljeni ambalažni materijali, reciklirani ambalažni materijali, visokopropusni papiri, kao i bio-bazirani, kompostivi i biorazgradivi materijali.

Nestle je ujedno i jedna od prvih kompanija koja je potpisala New Plastics Economy Global Commitment, koji postavlja konkretne ciljeve u eliminisanju plastičnog ambalažnog otpada i sveukupnog zagađenja.

Kompanija se dodatno obavezala i da će raditi na dostizanju nulte emisije gasova staklene bašte do 2050. godine.

Podeli na društvenim mrežama: