Od sada Frosch još cirkularniji brend  – novi, reciklabilni raspršivač osvaja nagrade

Kompanije Werner & Mertz  i Berry Global razvili su prvi raspršivač koji u potpunosti podržava cirkularnu ekonomiju i za isti osvojili  Nemačku nagradu za ambalažu 2022 u kategoriji održivosti, od sada je Frosch još cirkularniji brend 

Nemačka Kompanija Werner & Mertz iz Majnca, proizvođač više brendova deterdženata, među kojima je i Frosch, koji od samog nastanka 1986. godine, svoj koncept gradi na principima ekologije i održivosti u saradniji sa proizvođačem plastične ambalaže, uspela je da proizvede raspršivač koji u potpunosti podržava cirkularnu ekonomiju.

Za svoji novi raspršivač, Werner & Mertz je dobio Nemačku nagradu za ambalažu 2022 u kategoriji održivosti, koju dodeljuje Nemački institut za ambalažu (dvi).  Ceremonija dodele nagrada održana je tokom sajma Fachpack u Nirnbergu.

Neverovatno lagana i potpuno reciklabilna sa prvim mehaničkim komponentama napravljenim od reciklata, inovativna glava za raspršivanje koju su razvili proizvođač deterdženata i proizvoda za čišćenje iz Majnca i Berry Global postavlja novi standard recikliranja.

„Cirkularna ekonomija je izazov kada su u pitanju složeni funkcionalni delovi kao što su glave za prskanje“, ocenio je žiri sastavljen od predstavnika privrede, istraživanja i akademske zajednice. „Oni sadrže mnogo pojedinačnih delova koji moraju biti precizno usklađeni jedni sa drugima. Složeni tehnički zahtevi se obično rešavaju korišćenjem različitih materijala. Verner & Mertz i Berri Global su uspeli kroz konzistentan dizajn u razvoju glave za prskanje koja je napravljena od preko 97% PP. Istovremeno, u proseku je 18% lakši od tržišnog standarda. Funkcionalni delovi imaju sadržaj recikliranog materijala od 29%. Važno je napomenuti da dizajn kompenzuje nedostatke PCR (Post-Consumer Recycled) materijala, tako da kupac može isto tako lako da ga koristi. Glava za prskanje sa navojima  takođe znači da se boca sa raspršivačem može ponovo puniti.“

U kompaniji Werner & Mertz ne kriju svoje oduševljenje zbog nagrade koju je ovaj raspršivač osvojio tek što se našao na tržištu.

“Što je moguće manje materijala uz maksimalnu količinu reciklata”

Za potrošače i profesionalce za čišćenje

Werner & Mertz  i Berry Global uspele da stvore veoma izdrživu glavu za raspršivanje koja koristi što je moguće manje materijala uz maksimalnu količinu reciklata. Modularna konstrukcija sistema sa različitim opcijama mlaznica obezbeđuje pogodno prskanje i penjenje proizvoda za čišćenje.

Sve boce proizvoda za čišćenje brendova Frosch, Green Care Professional i Tana Professional biće sukcesivno opremljene inovativnom glavom za raspršivanje. Potrošačima i profesionalnim čistačima se tako nudi moćni raspršivač koja čuva resurse i štiti životnu sredinu.

„Još jednom smo pokazali da je moguće prevazići uobičajene prepreke u razvoju komponenti FMCG ambalaže i primeniti istinski inovativna rešenja za funkcionalnu kružnu ekonomiju. Naš partner Berri Global prihvatio je ovaj izazov i zajedno sa nama se uključio u razvoj ambalaže. Ova glava za raspršivanje zaista postavlja novi standard!“  kaže Imo Sander, šef razvoja pakovanja u kompaniji Verner & Mertz.

Nominovani za nagradu WorldStar od Svetske organizacije za pakovanje (WPO)

Trideset osam inovacija iz šest zemalja zauzelo je prva mesta na takmičenju koje organizuje Nemački institut za ambalažu (dvi) za najbolja rešenja u ambalaži. Dobitnici nagrada na najvećoj evropskoj izložbi za dostignuća u ambalaži dodeljeni su u 10 kategorija. Pobednici su iz Nemačke, Francuske, Lihtenštajna, Austrije, Švedske i Ukrajine.

Svi dobitnici nemačke nagrade za pakovanje automatski su nominovani za nagradu WorldStar od Svetske organizacije za pakovanje (WPO).


Izvor: Werner & Mertz
Copyright Photo: Werner & Mertz

Podeli na društvenim mrežama: