Održivost na prvom mestu: Jysk dobio Global Recycled Standard sertifikaciju

Međunarodni skandinavski maloprodajni lanac proizvoda za dom, JYSK, sa ponosom objavljuje da je stekao sertifikat Global Recycled Standard (GRS), čime će još snažnije kontrolisati lanac snabdevanja i staviti veći fokus na izvor materijala svojih proizvoda.

Već nekoliko godina, JYSK prodaje proizvode sa GRS sertifikatom koji sadrže reciklirane materijale, ali ova sertifikacija na nivou kompanije predstavlja intenziviranje fokusa na ovoj oblasti. Sada, postizanjem GRS sertifikacije, JYSK podiže lestvicu i usmerava se ka još većem korišćenju recikliranih materijala.

Global Recycled Standard (GRS) je međunarodni dobrovoljni standard koji strogo verifikuje reciklirane materijale i prati njihov put od reciklera do finalnog proizvoda. Da bi se osigurala potpuna praćenost, svi delovi lanca snabdevanja, uključujući i samu kompaniju JYSK, moraju biti sertifikovani.

PROČITAJTE JOŠ: Ambalaža i tehnologija pakovanja mogu sprečiti krađu i falsifikovanje proizvoda – Kako prepoznati original?

,,Sticanje GRS sertifikacije za kompaniju JYSK predstavlja važan korak u pružanju našim kupcima većeg broja proizvoda koji su potpuno ili delimično napravljeni od recikliranih materijala. Već nekoliko godina koristimo reciklirane materijale u različitim proizvodima, od jastuka do staklenih vaza, a sertifikacija nam pruža dodatnu transparentnost i dokumentaciju o materijalima“, izjavio je Peter Andsager, izvršni potpredsednik za nabavku u JYSK-u.

Važan razlog zbog kojeg je JYSK izabrao GRS sertifikaciju je to što ona obuhvata sve više materijala poput poliestera i pamuka. Ovo je veoma relevantno za JYSK kao kompaniju sa širokim spektrom različitih proizvoda.

,,Verujemo u GRS kao sveobuhvatnu i validnu sertifikaciju u vezi sa recikliranim materijalima. Kada reklamiramo proizvod sa recikliranim sadržajem, moramo biti sigurni da su reciklirani materijali zaista reciklirani. Kontrola toga tokom celog lanca snabdevanja je veoma kompleksna procedura, ali GRS sistem nam pomaže u tome, a mi možemo da se oslonimo na njihov rad i kontrolni sistem“, izjavio je Lars Ringtved Nielsen, direktor za usklađenost i kvalitet u JYSK-u.

GRS je međunarodni dobrovoljni standard koji ne samo da verifikuje reciklirane materijale, već postavlja i stroge zahteve u vezi sa socijalnim i ekološkim aspektima. Takođe, zabranjena je upotreba hemikalija koje mogu biti štetne u GRS sertifikovanim proizvodima.

,,Pored proizvoda sa GRS sertifikatom koji nose GRS logo, imamo i mnoge druge proizvode koji sadrže određeni procenat recikliranog materijala. Za nas je svaki mali deo recikliranog materijala bolji od potpunog odsustva istog, čak i ako ti proizvodi ne nose GRS logo. Naša GRS sertifikacija kao kompanije nam omogućava da obezbedimo praćenje porekla tih materijala“, ističe Peter Andsager.

Više informacija o održivosti u JYSK-u možete pronaći na zvaničnom sajtu JYSK.rs


Izvor: Jysk

Naslovna fotografija: Jysk

Podeli na društvenim mrežama: