Steel-Impex otvorio industrijski park za rafiniranje metala, jedinstven u Srbiji

Industrijski park Refine by Steel-Impex u Krnješevcima predstavlja skok ka unapređenju reciklaže u Srbiji

Steel-Impex, osnovan 2008. godine u Srbiji, predstavlja vodeću kompaniju u reciklaži  otpada. Sa fokusom na inovacije i kvalitet, kompanija nudi usluge sakupljanja, skladištenja i tretmana otpada u svojim centrima u Petrovaradinu, Krnješevcima i Kraljevu. Steel-Impex se bavi reciklažom metalnog i nemetalnog otpada, elektronskog i električnog otpada, plastike, otpadnih guma i automobila, pružajući i usluge demontaže i rušenja objekata. Posvećenost održivosti i ekologiji odražava se u korišćenju obnovljivih izvora energije.

Refine by Steel-Impex

Najuzbudljiviji projekat u 2023. godini definitivno je obeležila izgradnja novog industrijskog parka u Krnješevcima. Naša ambicija da budemo prvi pogon za rafiniranje mešanih metala na ovim prostorima rezultirala je početkom rada novog centra Refine by Steel-Impex u Krnješevcima i predstavljaće skok ka unapređenju mogućnosti reciklaže u Srbiji, čemu se izuzetno radujemo.

Steel-impex reciklaža
Steel-Impex centar u Krnješevcima

Novo postrojenje će omogućiti pretvaranje mešanih metala u visokokvalitetni granulirani aluminijum, bakar i nerđajući čelik, čistoće čak 98,00 odsto. Kroz najsavremeniju tehnologiju i stručnost našeg tima, ovaj pogon će prvi put u Srbiji omogućiti rafiniranje metala na način koji čuva kvalitet, obezbeđujući materijale koji se mogu ponovno uvesti u proizvodne cikluse, štedeći resurse i smanjujući troškove.

Steel-Impex se fokusira na razvoj novootvorenog industrijskog parka u Krnješevcima. Plan je unaprediti tehnologiju i procese reciklaže, povećati efikasnost i postići ekološke standarde. Park će biti centar inovacija, a cilj je jačanje veza sa zajednicom i promocija ekološke svesti.

Očekujemo da će park značajno doprineti industriji reciklaže i održivom razvoju, čime će Steel-Impex ojačati svoju poziciju lidera.


Izvor: Steel-impex/promo

Fotografija: Steel-Impex

Podeli na društvenim mrežama: