GRAFIMA, BIRO-EXPO, Beograd 2023: Sa više boja protiv sivila

GRAFIMA, međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, biće održan na Beogradskom sajmu od 9. do 11. oktobra 2023. godine. U istom terminu, i u istoj Hali 4, biće održani i Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIRO-EXPO i Sajam ambalaže i pakovanja PAKAM.

43. izdanje Grafime, najstarije i najveće regionalne sajamske manifestacije namenjene promociji tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu i reklamnoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih grana, treba da tokom tri dana integriše mašinsku industriju, informaciono-komunikacione tehnologije, kreativno-umetničke grafičke žanrove i veštine, namenski IC i dizajnerski hardver i softver u profesionalni, edukativni i vizuelni sajamski izazov visokog međunarodnog formata.   

Pod sloganom „Više boje“, izlagači iz desetak zemalja ponudiće bogat izbor mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, rezervnih delova i komponenti, polovnih grafičkih mašina, kontrolnih i mernih uređaja i opreme, mašina i opreme za reciklažu otpadnih materijala, sirovina i repromaterijala, ali i finalnih proizvoda grafičke industrije, kreativne i papirne industrije.

Raznolika ponuda grafičkih mašina i uređaja, koji podržavaju širok spektar štampe, dizajna i kreativnih potreba, uključuje digitalne štampače, offset štampače, mašine za sito štampu, mašine za doradu, digitalne rezne sisteme i perforatore, štampače za etikete, digitalne štampače za tekstil, 3D štampače, mašine za plastifikaciju, mašine za savijanje i heftanje itd.

Imajući u vidu trendove koji oblikuju današnju globalnu grafičku industriju, misija Grafime je da na očigledan način predstavi inovativne ideje, umetničke koncepte i rešenja koja će pomoći da se kreativnost iskaže na potpuno novi način.

Akcenat stručnog i pratećeg programa, koji podrazumeva radionice, predavanja i panel-diskusije, i dalje je na tehnologiji štampe, grafičkom dizajnu i reklamnom materijalu. To je prilika za upoznavanje sa vrhunskim stručnjacima iz industrije, razmenu ideja i sticanje novih znanja, povezivanje sa istomišljenicima, uspostavljanje korisnih kontakata i otvaranje vrata novim poslovnim mogućnostima.

Najkvalitetnije grafičke proizvode u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama, čekaju simbolične nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIRO-EXPO, koji se održava istovremeno sa Grafimom, tematski je usmeren na kancelarijsko poslovanje (kancelarijski nameštaj, biro mašine i pribor, kancelarijski materijal, poslovna i dekorativna galanterija…). I drugo izdanje Sajma pakovanja i ambalaže PAKAM treba da predstavi najrazličitije segmente pakovanja i ambalaže, kao i mašine i opremu namenjenu ovoj industrijskoj grani. Cilj ove manifestacije, koja treba da okupi proizvođače ambalaže i pakovanja od drveta, stakla, plastike, papira, kartona, proizvođače etiketa, jeste predstavljanje i promocija novih proizvoda, upoznavanje sa inovacijama i novim trendovima iz ovih oblasti, uspostavljanje novih kontakata i obnavljanje već postojećih, edukacija kroz prateći program.

Podeli na društvenim mrežama: