Interpack 2023: Očekivanja višestruko premašena

Za one koji se bave pakovanjem i preradom proizvoda, od 4. do 10. maja postojalo je samo jedno „mesto“: Interpack u Dizeldorfu. Pod naslovom “Dobrodošli kući” sajam je ugostio posetioce iz celog sveta. Radost ponovnog okupljanja industrije bila je velika.

Interpak 2023 je isporučio ono što je obećao i premašio očekivanja izlagača: najveći i najrelevantniji sajam ambalaže na svetu ponovo je postavio standarde od 4. do 10. maja, povezao industriju na globalnom nivou i delovao kao tržište i centar sadržaja. Posetioci iz 155 zemalja, mnogi sa čvrstim namerama da kupe, došli su na Interpack 2023. 

Veliki broj izlagača, 2.807, predstavilo je snagu i kreativnost industrije ambalaže sa svojim tehnologijama i rešenjima. Ono što je bilo lako uočiti su brojni impulsi, ideje i konkretni poslovi koji će se realizovati u narednim godinama. Glavne teme sajma su bile održivost, cirkularna ekonomija, inovacije u industriji pakovanja i naravno, nezaobilazna digitalizacija kao zajednički imenilac.

Na kraju sajma Bernd Jablonowski, izvršni direktor Messe Düsseldorfa, rekao je da je Intperpak jedan od najvažnijih događaja sa sajmu u Dizeldorfu (Messe Düsseldorf) i da su ciljevi daleko premašeni. Interpak je, kako kaže Jablonowski, „učvrstio svoju poziciju globalne platforme za razmenu među svim igračima u sektoru ambalaže, srodnim procesnim industrijama i svim korisničkim industrijama.“ 

U proteklih nekoliko godina, proizvođači mašina za pakovanje uspeli su implementirati koncepte održivog pakovanja putem odgovarajućih tehničkih adaptacija i novorazvijenih mašinskih rešenja. Interpack je izlog za inovacije i, u isto vreme, polazna tačka za dalji razvoj ka održivoj cirkularnoj ekonomiji,” rezimirao je  Richard Clemens, generalni direktor Udruženja mašina za preradu hrane i pakovanje unutar VDMA u Interpack.

Prema zvaničnim informacijama, ukupno cca. 143.000 posetilaca doputovalo je na Interpack u Dizeldorf, od kojih dve trećine dolazi iz inostranstva. Uz mnoge evropske zemlje, najveći posetioci su stigli iz Indije, Japana i SAD. Oko 75% posetilaca dolazi iz srednjeg ili najvišeg menadžmenta dok je 96% posetilaca izjavilo da su postigli svoje sajamske ciljeve. Zadovoljni su bili i izlagači čija su očekivanja višestruko premašena.

Da je Interpack mesto za predstavljanje inovacija slažu se sve zainteresovane strane, organizatori, izlagači i posetioci. Sledeći Interpack sajam će se održati u Düsseldorfu od 7. do 13. maja 2026. godine.

Pratite Ambipak magazin kako biste saznali i utiske jedinog srpskog izlagača na Interpack 2023.


Izvor i fotografija: Interpack

Podeli na društvenim mrežama: