Ipack Ima 2022 – Sajam ambalaže u Milanu

U Milanu se od 3 – 5 maja održavaju četiti sajma među kojima je i sajam ambalaže Ipack Ima

Od 3. do 6. maja u okviru sajma Fiera Milano, održavaju se četiri sajam pod zajedničkim nazivom Savez za inovacije. Četiri događaja – Ipack-Ima, Print4All, GreenPlast i Intralogistica Italia okupili su više od 1.600 kompanija u 11 izložbenih sala sa ciljem razgovora o digitalizaciji i industriji 4.0, ali pre svega da se definiše put ka novoj svesti o održivosti.

Cilj ovogodišnjih manifestacija Saveza za inovacije je da pruže snažan podsticaj temi cirkularne ekonomije.

Svaki od sajmova predstaviće vertikalnu viziju sopstvenog sektora sa fokusom na inovacije, koje će biti deo šire ponude – po logici lanca snabdevanja – koja predstavlja, u okviru jednog konteksta, višestruka rešenja za različite sektore proizvodne industrije i favorizuje razmenu znanja i pozitivnu kontaminaciju inspirisanu slučajevima izvrsnosti koji potiču iz komplementarnih sektora.

Fotografija: Ipack Ima

To je zajednički strateški cilj koji su predvodili svi partneri Inovacionog savezaFiera Milano, Deutsche Messei udruženja ACIMGA (Asocijacija italijanskih proizvođača za grafičku, papirnu i konvertibilnu industriju), AMAPLAST (Nacionalna asocijacija proizvođača mašina i kalupa za plastiku i gumu), UCIMA (Unija italijanskih proizvođača mašina za ambalažu) i ARGI (Nacionalna asocijacija dobavljača štamparske industrije) – da obnove saradnju kako bi ponovo predložili međunarodno atraktivan događaj, sposobni da ugošte i unaprede dizajnerske i proizvodne kapacitete celog sektora.

„Najmodernija ambalaža i napredni sistemi prerade i pakovanja za proizvode široke potrošnje, kao i za industrijsku i  dugotrajnu robu. To je sadržaj Ipack Ima, sa preko 1.150 izlagača iz 27 zemalja i više od 20 specijalizovanih manifestacija hrane i neprehne.„, izjavio  je Valerio Soli, predsednik Ipack Ima.

 IPACK-IMA će italijanskoj i međunarodnoj proizvodnoj industriji predstaviti atraktivan i kompletan tehnološki pregled, takođe sa predviđanjima o budućim proizvodnim trendovima. Povratak sajma, mnogo očekivan i preko potreban za industriju, pravo je mesto i vreme za naše izlagače i posetioce, koji će tražiti samo jedno: inovacije. Ipack Ima generiše za Italiju promet od 11,4 milijarde evra, sa prosečnim izvoznim udelom od 73 odsto proizvodnje, 55.600 zaposlenih i prosečnim trendom rasta od +5 odsto godišnje u poslednje tri godine“ – rekao  je Valerio Soli, predsednik Ipack Ima.

Fotografija: Ipack Ima
Fotografija: Ipack Ima

Izvor & Fotografije: Ipack Ima


Podeli na društvenim mrežama: