PAK-AM sajam, Beograd: Ambalaža i pakovanje čuda čine

Drugo izdanje Sajma pakovanja i ambalaže (PAK-AM) biće održano od 9. do 11. oktobra 2023. godine, u Hali 4 Beogradskog sajma, u istom terminu kada i Sajam grafičke, papirne i kreativne industrije GRAFIMA 2023 i Sajam informatičko birotehničke opreme BIRO-EXPO 2023.

Ova specijalizovana manifestacija, nova zvezda na našem sajamskom nebu, okuplja vodeće kompanije i proizvođače ambalaže i pakovanja od drveta, stakla, plastike, papira, kartona, proizvođače etiketa, te stručnjake, poslovne lidere, dizajnere i inovatore iz ove oblasti nudeći korisne prezentacije, panel diskusije i mogućnosti za networking sa ključnim akterima u ovoj industriji. Cilj manifestacije je predstavljanje i promocija novih proizvoda, upoznavanje sa inovacijama i novim trendovima iz ovih oblasti, uspostavljanje novih kontakata i obnavljanje već postojećih, edukacija kroz prateći program. Ovaj sajam je mesto gde se inovacija, održivost i funkcionalnost sjedinjuju kako bi oblikovali našu budućnost.

Radi se o privrednim granama koje su u trajnom usponu, pa se od  okupljanja kompanija iz ovih oblasti, distributera, vlasnika i rukovodilaca preduzeća, inženjera i tehničkog osoblja, jedinica za kontrolu kvaliteta, specijalizovanih laboratorija, trgovaca na veliko i malo i drugih na jednom mestu očekuje da i na ovaj način doprinesu razvoju i unapređenju i vlastitog i poslovanja na širem planu.

PAK-AM sajam je prilika za inovatore da razgovaraju o održivim materijalima, smanjenju otpada i efikasnijem transportu, ali i o promociji reciklirajućih i biorazgradivih materijala; dizajneri imaju zadatak da privuku pažnju, izazovu emocije i stvore lojalnost zahvaljujući originalnim i funkcionalnim rešenjima; proizvođačima sajam služi kao izložbeni prostor za najnovije mašine i alate koji poboljšavaju efikasnost, smanjuju troškove proizvodnje i dižu kvalitet na viši nivo. Sve to jer ambalaža nije samo estetski element proizvoda, već i ključni faktor praktičnosti koji olakšava svakodnevni život. To su pametna pakovanja koja čuvaju svežinu hrane, pružaju informacije o proizvodu i štite ga od oštećenja. U brzom razvoju su i tehnologije koje čine otvaranje i zatvaranje ambalaže lakšim i bezbednijim.

Izlagački program sajma PAK AM obuhvata mašine i opremu za pakovanje i ambalažu za sve industrijske grupe: punjenje, pakovanje, zatvaranje, konfekcioniranje, kalibriranje, vakumiranje, kodiranje, markiranje, kombinovane funkcije, integrisane sisteme, zaštitu proizvoda, mernu tehniku, paletizaciju, doziranje, miksovanje, sortiranje itd. Manifestacija je namenjena i predstavljanju svih vrsta ambalaže, materijala, sredstava i gotovih proizvoda: plastičnih i kompozitnih folija, blistera, stakla, limenki, kontejnera, transportnih pakovanja, ambalaže za farmaceutsku i kozmetičku industriju, dekorativnih poklon pakovanja…

Sajam pakovanja i ambalaže je nezaobilazna prilika za suočavanje sa najnovijim trendovima i inspiracijama za vlastiti razvoj. Zato se ne propušta ni po koju cenu.

Podeli na društvenim mrežama: