Save The Date: 28. sajam ambalaže Eurasia Packaging  u Istanbulu, 11-14 oktobar 2023. godine

Eurasia Packaging Istanbul,  sajam ambalaže, najopsežnija godišnja manifestacija u industriji ambalaže u Evroaziji, nudi sveobuhvatna rešenja za svaki korak proizvodnje – od ideje do realizacije

Sajam Eurasia Packaging, godišnji događaj na kojem učestvuje više od hiljadu turskih i međunarodnih kompanija i predstavnika kompanija iz svih oblasti industrije ambalaže, privukao je ukupno 72.652 posetilaca, uključujući 13.254 međunarodnih posetilaca iz 121 zemlje, u 2022. godini. Kao i prethodnih godina, sajam Eurasia Packaging Istanbul oržaće se istovremeno sa Međunarodnim sajmom tehnologija za hranu i piće Food-Tech Eurasia u 2023. godini u najvećem turskom privatnom sajmu i kongresnom centru Tüyap u Istanbulu od 11. do 14. oktobra 2023. godine.

Očekuje se da će sajam u 2023. godini posetiti oko 15 hiljada međunarodnih posetilaca iz više od 120 zemalja, dok se očekuje da će ukupan broj posetilaca premašiti 75 hiljada ljudi.


Očekuje se da će sajam ambalaže Eurasia Packaging Istanbul u 2023. godini okupiti više od hiljadu kompanija iz Turske i inostranstva. Sajam će biti organizovan u saradnji sa kompanijom Reed Tüyap Fairs Inc. i Asocijacijom industrije ambalaže (ASD), uz podršku Udruženja proizvođača mašina za ambalažu (AMD), Udruženja industrije fleksibilne ambalaže (FASD), Udruženja proizvođača etiketa (ESD), Udruženja proizvođača kartonske ambalaže (KASAD), Udruženja proizvođača metalne ambalaže (MASD), Udruženja za valoviti karton (OMÜD) i Udruženja proizvođača krutih plastičnih ambalaža (SEPA).

Listu do sada prijavljanih kompanija možete pogledati ovde

Prava adresa za nove poslovne kontakte

Više od hiljadu turskih i međunarodnih kompanija koje posluju u oblastima proizvoda za ambalažu, dopunskih proizvoda za ambalažu, sirovina i poluproizvoda za proizvodnju ambalaže, usluga za industriju ambalaže, štampe na ambalaži, proizvodnje kartonske ambalaže, ambalaže od valovitog kartona, mašina za ambalažu, mašina za proizvodnju ambalaže, pomoćnih uređaja, opreme i sistema za mašine, tehnologija recikliranja ambalaže i logistike, učestvovaće na predstojećem sajmu Eurasia Packaging.

PROČITAJTE JOŠ: Industrija ambalaže se okuplja u Istanbulu od 11. do 14. oktobra 2023. godine

Preko 13 hiljada stranih posetilaca iz 121 zemlje u 2022. godini

Prošle godine je 13.254 stranih posetilaca iz 121 zemlje, uključujući pretežno evropske zemlje, kao i Azerbejdžan, Rusiju, Izrael, Alžir, i Maroko, posetilo sajam Eurasia Packaging. S privlačenjem ukupno 72.652 posetilaca, sajam je takođe imao posetioce iz 15 zemalja kao što su Argentina, Dominika, Eritreja, Grenland, Indonezija i Singapur po prvi put. Tokom sajma, više od 900 stručnjaka iz industrije iz 31 zemlje posetilo je sajam u Istanbulu kao deo VIP programa za kupce. Što se tiče procene procenata posetilaca, najviše se istakao sektor hrane sa 30 posto, zatim industrija štampe, papira i kartona sa 17 posto, a sektori pića i tekstila, odeće i obuće sa po 5 posto.

Obeležite u svom kalendaru datume za posetu 28. sajmu Eurasia Packaging Istanbul i 17. sajmu Food-Tech Eurasia, koji će se održati u Tüyap sajmu i kongresnom centru u Istanbulu od 11. do 14. oktobra 2023. godine.

Važan trgovinski događaj za tursku industriju ambalaže

Sa velikim kapacitetima za proizvodnju, izvoz i zapošljavanje, industrija ambalaže je gigantska industrija koja značajno doprinosi ukupnom izvozu Turske. Asocijacija industrije ambalaže (ASD) je već u 2022. godini ostvarila svoje ciljeve za 2023. godinu i zatvorila godinu sa izvozom od 8 milijardi dolara. Stoga, postavljanjem još ambicioznijih ciljeva za 2023. godinu, turska ambalažna industrija sada stavlja naglasak na održivost kako bi nastavila uspeh u izvoznim operacijama. Takođe, tesno prateći prelazak na ekonomiju bez emisije ugljenika, industrija ima za cilj da iskoristi prilike u tranziciji ka klimatski neutralnoj budućnosti i stekne konkurentske prednosti na geografski bliskim tržištima, kao što su evropske zemlje, Bliski istok i Afrika.

Osim toga, zemlje koje traže alternative Kini usled poremećaja u lancu snabdevanja takođe predstavljaju značajnu priliku koja bi mogla pomoći industriji da poboljša svoj izvozni potencijal. S obzirom na sve te prilike koje bi potencijalno mogle proširiti krug izvoza industrije, sajam Eurasia Packaging Istanbul ističe se kao jedna od najefikasnijih trgovinskih platformi koja će povezati domaće proizvođače sa kupcima izvan Turske, i prikazati snagu industrije, inovacione sposobnosti i perspektivu održivosti kako lokalnim tako i međunarodnim posetiocima. U tom smislu, sajam značajno doprinosi turskoj industriji ambalaže u njenom pokušaju da dosegne veličinu od 50 milijardi dolara do 2030. godine i izvozni cilj od 20 milijardi dolara.

Istovremeno sa sajmom Food-Tech Eurasia, sajmom za tehnologije hrane i pića

 17. Međunarodni sajam tehnologija za hranu i piće Food-Tech Eurasia, koji će se održati istovremeno sa 28. Međunarodnim sajmom industrije ambalaže Eurasia Packaging Istanbul, okupiće mnoge kompanije koje će predstaviti svoja rešenja za hranu i piće pod istim krovom. Posetioci će moći da posete oba sajma na istom mestu, lično vide rešenja ključ-na-vratima, uporede proizvode i usluge, i sastanu se sa pravim partnerima za rešenja.

Registracija posetilaca je već počela

Registracija posetilaca za 28. sajam Eurasia Packagin je počela. Sajam ima za cilj da poveže posetioce sa brojnim kompanijama koje žele da prikažu svoja inovativna i kreativna rešenja i proizvode za industriju hrane i pića, štampe, papira i kancelarijskog materijala, lične nege i kozmetike, čišćenja i higijene, hemije, boje i naftnih derivata, automobilske industrije, farmaceutike i medicinske opreme, građevinarstva, bele tehnike i kućnih aparata, tekstila, odeće i obuće. Posetioci će imati priliku da detaljno ispituju nova i kreativna rešenja za ambalažu, mašine i opremu tokom sajma.

Podeli na društvenim mrežama: