SEMINAR: „Kako da znate da li je vaša ambalaža cirkularna?“

Novi Ambipak seminar: „Kako da znate da li je vaša ambalaža cirkularna?“ predstavlja najnoviji paket ISO standarda serije 59000 za pomoć u implementaciji cirkularne ekonomije

Zahtevi održivog razvoja postavljaju pred čovečanstvo velike izazove a jedan od njih je poslovanje po principima cirkularne ekonomije koja postaje način života čovečanstva i standard u poslovanju.

Seminar „Kako da znate da li je vaša ambalaža cirkularna?Najnoviji paket ISO standarda serije 59000 za pomoć u implementaciji cirkularne ekonomije“  će kompanijama koje proizvode ambalažu za klijente čije je tržište van granica naše zemlje, pred koje će zahtevi o cirkularnosti biti prvo postavljeni, kao i onima koji su u lancu dobavljača domaćih kompanija koje zahtevaju poslovanje u skladu sa cirkularnom ekonomijom doneti dragocene i prve informacije o ISO standardizaciji za primenu cirkularne ekonomije za koje će pred njih zahtev postaviti tržište.

Cilj seminara je da učesnicima omogući predstavljanje paketa najnovijih ISO standarda serije 59000 za pomoć u implementaciji cirkularne ekonomije, uključujući i primere primene i načine usaglašavanja.

 
ISO Standardi serije 59000 koji se odnose upravo na cirkularnu ekonomiju, nakon opsežnog testiranja i analiza, ulaze u upotrebu. Krajem aprila 2024. doneta je odluka da se konačno objave i puste u primenu najnoviji ISO standardi  za cirkularnu ekonomiju.

Kako bi postigle da njihovi proizvodi i celokupno poslovanje postane cirkularno, kompanije će biti u obavezi da prate i ispune tačno određene indikatore da bi se dokazala cirkularnost njihovih proizvida, procesa i kompletnog poslovanja.

Pred nama je upravo seminar o najnovijim ISO standardima cirkularnosti koji će svetlo dana ugledati tokom maja, a već početkom juna, na našem seminaru biti predstavljeni zainteresovanim proizvođačima i korisnicima ambalaže.

Stručni i skusni predavači, gđa Vladica Čudić, i gđa Mirjana Mirković Đorđević jedinstvene u svojim ekspertskim kompetencijama, preneća polaznicima najnovija saznanja i metodologiju vezano za najnovije ISO standarde cirkularnosti, merenje indikatora, njihovu primenu i usaglašavanje, dok će predstavnici kompanija okupljenih u Alijansi za cirkularna pakovanja, partnera događaja, predavanje upotpuniti primerima cirkularne ambalaže iz prakse evropskih i svetskih proizvođača ambalaže, kroz prizmu najkorišćenijih ambalažnih materijala – metal, papir i karton, plastika i staklo.

Seminar će biti održan 12. juna 2024. godine u Beogradu, Hotel In.

Više o seminaru i kako prisustvovati pogledajte OVDE

Podeli na društvenim mrežama: