Marko Stanković je novi generalni direktor kompanija Knjaz Miloš i Mattoni na Zapadnom Balkanu

Marko Stanković , od sada na čelu Knjaz Miloš i Mattoni kompanija na Zapadnom Balkanu

Nastavljajući nasleđe Miloša StojisavljevićaMarko Stanković preuzima ulogu generalnog direktora Knjaz Miloš i Mattoni kompanija na Zapadnom Balkanu. Ovu novu odgovornost preuzima sa dosadašnje pozicije direktora finansija.

U proteklih devet godina, zajedno sa ostatkom liderskog tima, Marko je uspešno navigirao stratešku transformaciju kompanije Knjaz Miloš. Danas je Knjaz Miloš jedan od vodećih proizvođača bezalkoholnih napitaka na Zapadnom Balkanu. Marko nije se ograničavao na tradicionalne zadatke direktora finansija. Naprotiv, usmeravao je inovativnu agendu kompanije u svim oblastima poslovanja. To uključuje razvoj novih proizvoda, strateške korake za zaokruživanje portfolija, integraciju globalnih brendova, širenje na nova tržišta i sveukupni inventivni tržišni nastup.

Marko Stanković, Knjaz Miloš
Marko Stanković, Knjaz Miloš, Foto: Vladimir Nićiforović

Kapitalizujući svoje bogato internacionalno iskustvo u industriji robe široke potrošnje, kao i spajanja i akvizicija, Marko je bio ključna karika u uspešnoj integraciji Knjaza u porodicu vodećih evropskih i globalnih proizvođača. Ovaj korak je označio početak nove razvojne faze za Knjaz Miloš u regionalnim okvirima.

Pod Markovim vođstvom, Knjaz Miloš će nastaviti strategiju rasta i pozicioniranja kao najuspešnija regionalna kompanija. Ona je simbol odgovornosti, kvaliteta i lokalnog nasleđa. Uz podršku Mattoni 1873, lidera tržišta bezalkoholnih napitaka Centralne Evrope, Knjaz Miloš će nastaviti da piše istoriju inovacija i velikih projekata. To uključuje proširenje fabrike, dalje jačanje tržišnih pozicija na Zapadnom Balkanu i viziju o Pepsiju iz Aranđelovca, srca Šumadije, za evropska tržišta.

Marko Stanković je svoju karijeru gradio u kompanijama Ernst & Young i PepsiCo. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Podeli na društvenim mrežama: