Nikola Bartolini, šef Delegacije EU posetio Cartoflex – u najavi podrška u investicijama

Cartoflex ima potencijal za međunarodno tržište, istakao je Nikola Bartolini prilikom posete fabrici u Nišu

Fabriku kartonskog saća, Cartoflex uz Niša, krajem marta ove godine posetio je gospodin Nikola Bartolini, šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Cartoflex i Delegacija EU u Srbiji
Cartoflex i Delegacija EU u Srbiji, foto: Vojislav Vujanić

Poseta je organizovana s ciljem razmatranja mogućnosti za proširenje saradnje i ulaganja u sektor ambalaže, kao i podrške Cartoflexu u procesu pridruživanja evropskim standardima i praksama. Nikola Bartolini je izrazio zadovoljstvo trenutnim poslovnim uspesima kompanije Cartoflex i potencijalom za dalje unapređenje saradnje.

 „Cartoflex predstavlja primer uspešne prakse u Srbiji, pokazujući kako lokalne firme mogu biti konkurentne na međunarodnom tržištu„, istakao je Bartolini

Tokom posete, delegacija je obišla proizvodne pogone i upoznala se sa najsavremenijim tehnologijama koje kompanija koristi u proizvodnji. Razgovarano je o daljim koracima za poboljšanje energetske efikasnosti i inovacija u proizvodnom procesu, što bi dodatno osnažilo našu poziciju na evropskom tržištu.

Milan Grozdanović i Nikola Bartolini, foto: Vojislav Vujanić

Gospodina Bartolinija dočekao je direktor Cartoflexa, Milan Grozdanović sa menadžent timom, i ovim povodom je izjavio: „Velika nam je čast što smo danas mogli da ugostimo gospodina Bartolinija sa svojom delegaciojom, a posebno nas raduje činjenica da ljudi zaduženi za saradnju između Evropske unije i Srbije prepoznaju naš potencijal, inovativnost i viziju. Gospodin Bartolini je obećao dodatnu pomoć i podršku u saradnji sa kompanijama iz zemalja članica, ali takođe izrazio i nadu da ćemo dobiti dodatne podsticaje na lokalnom, ali, pre svega, na državnom nivou. Naši proizvodi su jedinstveni na tržištu Balkana, pa kroz njih prezentujemo naše ideje, ali i ideje čistije Srbije celom svetu. Ekologija je zalog za budućnost i tu nema kompromisa. Zato verujemo da će zajedno nastaviti istim putem i učiniti našu Srbiju boljom. Na kraju bih se zahvalio još i parterima iz Razvojne agencije Srbije, posebno timu iz njihovog ogranka – Regionalne Razvojne Agencije Jug na pomoći, podršci i partnerstvu


Naslovna fotografija: Vojislav Vujanić

Podeli na društvenim mrežama: