IV regionalna konferencija “Rizici novog doba: održivost i izdržljivost”, 1. jun 2023, Hyatt Beograd

Regionalna konferencija o rizicima novog doba, koju već četvrti put organizuje BeRiskProtected platforma baviće se po korisnim temama iz domena poslovanja – održivo poslovanje po ESG principima i da li je ono izvodljivo u sadašnjim globalnim okolnostima, kada će postati neophodno i u Srbiji , kako kroz procese transformacije održati mentalno zdravlje zaposlenih, zaštiti poslovanje od sajber opasnosti…

  • Briga o prirodi, ljudima i visoki standardi u upravljanju (ESG – Environmental, Social, Governance) uskoro će biti uslov za opstanak svakog preduzeća:
  • Evropska regulativa najavljuje zabranu poslovanja sa preduzećima koja ne posluju po ESG principima,
  • Ozbiljni investitori već duže vreme izbegavaju ulaganje u preduzeća koja ne posluju po ESG principima, jer ih procenjuju kao neisplativa na duži rok,
  • Mlađe generacije već sada sve više obraćaju pažnju na to kako se kompanije odnose prema prirodi i prema zajednici, kada biraju od koga će kupiti proizvod ili uslugu.
  • Istovremeno, poslovanje u sadašnjim globalnim okolnostima nosi brojne rizike zbog kojih se mnoga preduzeća bore za opstanak, pa im nove obaveze predstavljaju dodatno opterećenje.
  • Globalna ekonomska kriza dodatno podstiče i rast sajber opasnosti, koje su već drugu godinu zaredom prve na listi poslovnih rizika.

Kako u svemu tome da se snađu poslodavci, i kako da sačuvaju mentalno zdravlje zaposlenih, koja je vrednost potencijalnih opasnosti, kakva je preventive moguća i koje su mogućnosti nadoknade štete, potražiće se odgovor od učesnika ove konferencije.

Konferenciju otvara viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović uvodnim izlaganjem, a zatim sledi uvodno izlaganje Jelene Manić Petronikolos,  rukovoditeljke Centra za integraciju Ciljeva održivog razvoja – UNDP.

Konferenciju otvara viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović uvodnim izlaganjem, a zatim sledi uvodno izlaganje Jelene Manić Petronikolos,  rukovoditeljke Centra za integraciju Ciljeva održivog razvoja – UNDP.

Među učesnicima su predstavnici Udruženja banaka Srbije, Nacionalnog CERT-a, kompanija Bambi, A1, Marsh Mclennan, Horvath Adria, UNIQA, DDOR, Wiener Stadtische osiguranje, Abstract, advokatske kancelarije Vuković&Partners i TSG, investitor Vladimir Đukanović („srpski vuk sa Volstrita“), Nevena Čalovska Hercog, dr sc med, psihijatar i psihoterapeut, AMS Consulting i drugi.

Regionalna konferencija “Rizici novog doba: održivost i izdržljivost” održaće se 1. juna 2023, u Beogradu, u hotelu Hyatt.

Kotizacije za učešće i kompletna AGENDA KONFERENCIJE

Podeli na društvenim mrežama: