Smurfit Westrock debituje u Njujorku i Londonu

Smurfit Westrock plc, globalni lider u proizvodnji održive ambalaže, u Dablinu je 8. jula objavio vest o kotaciji na Njujorškoj berzi pod oznakom „SW”, nakon završenog prethodno najavljenog procesa udruživanja kompanija Smurfit Kappa

Smurfit Westrock plc, globalni lider u proizvodnji održive ambalaže, sa zadovoljstvom objavljuje svoju primarnu kotaciju na Njujorškoj berzi (NYSE), pod oznakom „SW”, nakon završenog prethodno najavljenog procesa udruživanja kompanija Smurfit Kappa i WestRock 5. jula 2024. godine.

Kompanija ima i standardnu kotaciju na Londonskoj berzi (LSE) pod oznakom „SWR”.

Smurfit Westrock, kompanija koja obavlja svoje aktivnosti u 40 zemalja i zapošljava više od 100.000 stručnjaka, svojim klijentima nudi jedinstvenu i nenadmašnu paletu veoma različitih, inovativnih i održivih rešenja za ambalažu koja se može i reciklirati i ponovo koristiti.

Udruživanje kompanija Smurfit Kappa i WestRock stvara svetskog lidera u proizvodnji održive ambalaže, spajajući ogromno iskustvo i stručnost ovih kompanija”, rekao je Tony Smurfit, generalni direktor kompanije Smurfit Westrock. „Smatramo da je ovo udruživanje stvorilo lidera u proizvodnji održive ambalaže i partnera koji će svima biti prvi izbor. Ponosan sam što sam na čelu ovako sjajnog tima ljudi.”

Akcionari kompanija Smurfit Kappa i WestRock su velikom većinom podržali ovo udruživanje. Smurfit Westrock ima jedinstvenu geografsku rasprostranjenost, a zahvaljujući našim primenama koje su vodeće u industriji, i osobenu sposobnost da naši klijenti dobiju kvalitetne finalne proizvode”, dodao je Ken Boalz, direktor finansija kompanije Smurfit Westrock.

Trgovina na Londonskoj berzi (LSE) je počela danas u 8:00 po britanskom letnjem računanju vremena (BST), a na Njujorškoj berzi (NYSE) u 9:30 po istočnom letnjem računanju vremena (EDT), nakon ceremonije zvonjenja.

O kompaniji Smurfit Westrock

Smurfit Westrock je globalni lider u rešenjima za proizvodnju ambalaže od papira. Kompanija obavlja svoje aktivnosti u 40 zemalja, te ima oko 100.000 zaposlenih. www.smurfitwestrock.com

Izvor: Smurfit Westrock

Podeli na društvenim mrežama: