Ko su globalni lideri u inovacijama u ambalaži – učesnici Ambipak konferencije?

Bliži se druga Ambipak konferencija koja će pod nazivom „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ biti u Beogradu, 4. oktobra 2022 u Privrednoj komori Srbije.

U organizaciji portala Ambipak magazin i uz institucionalnu podršku Privredne komore Srbije, u oktobru prošle godine je prvi put održana Ambipak konferencija. Pozitivne reakcije ambalažne industrije i korisnika ambalaže na istaknute teme otvorile su put ka sledećoj Ambipak konferenciji i kreiranju tradicije održavanja.

Internacionalna podrška konferenciji

„Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ je naslovna tema ovogodišnje, druge po redu Ambipak konferencije koja će 4. oktobra 2022. godine u Privrednoj komori Srbije okupiti još više učesnika u programskom delu i to iz više različitih zemalja.

Odabirom tema, u skladu sa mega trendovima današnjice – održivim razvojem, cirkularnom ekonomijom, zaštitom životne sredine, i ciljnom grupom kojoj se obraća, konferencija „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ izazvala je pažnju društveno-odgovornih kompanija i lidera u svojim oblastima, kako domaćih tako i inostranih, zainteresovanih za poslovanje u regionu. 

Ove godine konferenciju su, pored ostalih partnera i sponzora,  podržale i norveška kompanija TOMRA i japanska kompanija FUTAMURA, veliki svetski lideri u svojoj branši, možda manje poznate u širokoj javnosti kod nas.

Futamura je globalni lider u proizvodnji fleksibilne ambalaže za hranu, inovativnih celuloznih biorazgradivih i kompostabilnih filmova, dok je TOMRA proizvođač mašina za automatizovano sakupljanje korišćene ambalaže za pićereciklomata.

Pored online uključenja predstavnika kompanije FUTAMURA koje očekujemo iz jednog od evropskih centara na konferenciji će učestvovati i predstavnik ove kompanije iz Austrije, a iz Rumunije učesnicima će se pridružiti predstavnica kompanije TOMRA.

Na prošlogodišnjoj konferenciji video uključenjem, a ove godine lično iz Slovenije na konferenciju dolazi predstavnik italijanske kompanije NOVAMONT, proizvođača bioplastičnih kompostabilnih materijala na bazi kukuruznog skroba, i partner u izgradnji kompostane u Gornjem Milanovcu.

Svetske vrednosti u domenu kartonske i papirne ambalaže „po meri prirode“, i inovacije u ovoj oblasti, predstaviće nam irska kompanija Smurfit Kappa, odnosno, predstavnici Smurfit Kappa Avala Ada iz Beograda a  Neofyton iz Novog Sada načine na koje mašine i oprema najnovije generacije pozitivno utiču na zaštitu životne sredine, cirkularnu ekonomiju i održivi razvoj.

Ambipak konferencija, koja će biti i uživo prenošena preko YouTube kanala Ambipak magazin, omogućiće i široj javnosti da se upozna sa vrednostima koje dele i načinima na koje velike kompanije poput Futamure, Coca Cole, TOMRE, Smurfit Kappe, doprinose zaštiti životne sredine i održivom razvoju kroz aspekt ambalaže koju proizvode, koriste ili zbrinjavaju kako bi se ponovo vratila u upotrebu.

Pogledajte ko su ostali učesnici, program konferencije „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ i način za prijavu prisustvovanja.

Institucionalnu podršku konferenciji pruža Privredna Komora Srbije – Udruženje za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala i Centar za cirkularnu ekonomiju, ekskluzivni partner je Futamura, partneri konferencije su Coca-Cola HBC, TOMRA, Smurfit Kappa Avala Ada, sponzori – Cartoflex, Knjaz Miloš, Ekostar Pak, Neofyton, Nestle, Frosch, Greiner i Packsol.

Podeli na društvenim mrežama: