Neofyton vas poziva na sajmove Drinktec i K Show 2022

Neofyton vas podseća da ne propustite priliku da posetite sajmove K Show 2022 i Drinktec 2022 ove godine, uz napomenu da će se sledeći Drinktec održati tek za 4 godine.

Drinktec 2022

Vodeći sajam za industriju pića i tečnih proizvoda, Drinktec će se održati od 12-16. septembra ove godine u Minhenu, u Nemačkoj. Preko 1200 izlagača iz 70 zemalja demonstriraće svoja najinovativnija tehnološka rešenja u industriji pića i hrane.

Izlagači će na ovogodišnjem sajmu pića i tečnih proizvoda, Drinktec 2022, predstaviti nove tehnologije i sistemska rešenja za kompletan proces od sirovina i proizvodnje, punjenja i pakovanja do distribucije, pa i dalje do marketinga i dizajna ambalaže.  Najveći svetski brendovi iz ove industrije su već potvrdili svoje učešće, a danas izdvajamo neke od njih:

SIPA

je najveći svetski stručnjak za PET ambalažu, koji nudi komplena rešenja za sisteme za PET pretforme, sisteme za proizvodnju i punjenje PET boca, kao i  kalupe za duvanje za industriju napitaka i hrane.

SIPA mašina, Foto: Neofyton.com

Na štandu će biti prikazan jednostepeni ISBM sistem, čija tehnologija omogućava fleksibilnost u proizvodnji širkog spektra boca, a na kojem će SIPA na sajmu proizvoditi bočice za likere.

Drinktec će se održati od 12-16. septembra 2022. u Minhenu, u Nemačkoj.

Svetsku premijeru u Drinktec-u dobija Xtreme Renew Sincro Cube sistem za kreiranje napunjenih i zatvorenih boca od 100% rPET materijala u jednom koraku. Posetioci će imati jedinstvenu priliku da se uspoznaju sa tehnologijom koji predstavlja vrhunac inženjeringa, i koja postiže potpunu integraciju procesa uz veliku fleksibilnost.

SIPA će takođe demonstrirati sveobuhvatan portfolio rešenja za optimiziju kojima se postiže ušteda u pogledu utrošenih materijala, energije, vode i kompresovanog vazduha. SIPA je kupcima obezbedila i besplatne ulaznice na sajam, koje možete dobiti registracijom na njihovom sajtu

Na štandu kompanije SIPA će biti prikazano sledeće: 

1. Rotaciona mašina za duvanje PET boca , model XTRA 14, kapaciteta 2800 boca na sat po gnezdu, proizvodnja 100ml boca od 100% RPET-a

2.  Sistem za proizvodnju predformi i boca u jednom koraku – model ECS SP 80, proizvodnja 20 ml boca za alkoholna pića

3. Alat za brizganje predformi, 180 gnezda

PIOVAN

Piovan Grupa je globalni lider u razvoju i proizvodnji sistema za automatizaciju skladištenja, transporta i preradu polimera, bio-smola i reciklirane plastike.

Piovan Grupa nudi rešenja za sve sektore, kao što su PET preforme i boce, kruta ambalaža, automobilske komponente, tehnički delovi, medicinska rešenja, termoformiranje, fleksibilni film, profili cevi i kablovi, vlakna i trake, reciklaža i industrijsko hlađenje.

Sa više od 85 godina iskustva, cca. 1.800 zaposlenih u 14 proizvodnih pogona i 43 filijale/servisne i prodajne kancelarije koje rade na lokalnom nivou i distributeri, koji zajedno pokrivaju 70 zemalja u svetu.

Piovanov fokus će biti na tehnologijama i rešenjima za recikliranu plastiku: između ostalih, biće prikazan Condenso, a premijerno će biti predstavljeni Vulkano SoftBoost.

Vodeće teme sajma biće: održivost procesa i ambalaže; dizajn proizvoda; upravljanje vodom; digitalna rešenja i digitalna transformacija.
Nakon pet godina od svog poslednjeg izdanja, Drinktec 2022 je za Piovan Grupu nezaobilazna prilika za umrežavanje sa industrijskim proizvođačima zainteresovanim za rešenja za upotrebu reciklirane plastike u sektoru hrane i pića, što je u skladu strateškim ciljem održivosti.

Pored toga, na štandu Otto Sistems AG (štand 335, hala C5), posetioci će moći da vide SoftBoost, novi patentirani sistem za kanalisanje vazduha koji zagreva granule do jezgra za samo 40 minuta na temperaturu od 120 do 180 °C. Ovaj inovativni koš je posebno dizajniran za brzo odvlaživanje regenerisanog PET-a, smanjuje gubitak toplote i termičko opterećenje na granulatu. Takođe na štandu će biti GenesysNext, potpuno automatizovan sistem za sušenje koji optimizuje potrošnju energije i smanjuje gubitke kontinuiranim praćenjem pritiska ubrizgavanja na mašini za brizganje.

Condenso: specijalno razvijen za proces recikliranja plastike, uklanja VOC iz procesnog vazduha tokom procesa prerade polimera sa jedinstvenim sistemom za povrat energije. Posebna pažnja biće posvećena i instrumentima za analizu: po prvi put na sajmu će posetioci imati priliku da vide Vulkano, novi prenosivi instrument koji je Piovan dizajnirao za otkrivanje i merenje prisustva VOC u procesnom vazduhu. Praćenjem zasićenosti filtera, omogućava maksimiziranje njihovog životnog ciklusa i verifikaciju njihove efikasnosti u bilo kom trenutku. Što se tiče on-line merenja vlage u plastičnim granulama, na izložbi će biti prisutan Moisture Minder. Upotpunjujući asortiman instrumenata za analizu, biće izloženi i InspectaAc i InspectaBe, koji se koriste za detekciju acetaldehida i benzena na bocama i predformama. Konkretno, InspectaBe je izabran kao jedan od finalista u kategoriji Mašina za nagradu za održivost 2021. čiji je cilj promovisanje održivog pakovanja. Što se tiče sistema nadzora, posetioci sajma će imati priliku da vide Winfactory 4.0, softver za kontrolu i upravljanje proizvodnim procesom koji je razvio Piovan da bi obezbedio automatsko podešavanje receptura, sprečavanje ljudske greške, ponovljivost proizvodnje i sledljivost proizvoda, i Winenergy, sistem za praćenje i analizu energetske efikasnosti koji kupcima pruža potpunu analizu stvarne potrošnje.

ENGEL

ENGEL je najveći svetski proizvođač mašina za brizganje plastike i gume, koji u svom proizvodnom programu poseduje električne, hidraulične i hibridne mašine za brizganje plastike. Kompanija Engel sporučuje kompletan know-how, kreirajući rešenja po specifikaciji klijenta.

ENGEL će na sajmu predstaviti novu e-cap mašinu za brizganje: prilagođenu za industriju ambalaže koja će na štandu biti prikazana u proizvodnji čepova.

Karakteristike e-cap mašine:

  • Dinamičko i najkraće vreme ciklusa < 2 sekunde.
  • Vodom hlađeni električni pogoni,
  • Jedinica za ubrizgavanje optimizovana za HDPE
  • Uštedite do -50% troškova energije

Engel mašine imaju široku primenu i prisutne su pet industrija: pakovanje, autoindustrija, medicina, tehnička plastika i teletronika. Konstantnim inovacijama i automatizacijom Engel mašine postižu maksimalnu energetska efikasnost i uštede u granulatu.

Drinktec 2022, Foto: Neofyton.com
K Show 2022
K 2022, Foto: Neofyton.com

Vodeći svetski sajam za industriju plastike i gume, K 2022 održaće se u Dizeldorfu od 19. 10. do 26. 10. 2022. godine. Na ovom sajmu ćete imati jedinstvenu priliku da vidite sve naše partnere na jednom mestu i da se upoznate sa njihovim najnovijim tehnološkim inovacijama.  

Posebna pažnja ovogodišnjeg sajma posvećena je temama cirkularane ekonomije i digitalizaciji, a ove godine K 2022 proslavlja 70. rođendan, što ga i na taj način izdvaja od ostalih manifestacija.

Foto: Neofyton.com

Više informacija o izlagačkom programu ovih kompanija možete dobiti u kompaniji Neofyton koja je generalni zastupnim za tržište Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Neofyton je dinamična kompanija orijentisana ka inovacijama i isporuci najboljeg rešenja kupcima, kada su u pitanju mašeine i prateća oprema za industriju plastike. Kompanija ima 30 godina isukustva u oblasti projektovanja sistema za brizganje plastike, a cilj kompanije jeste da u svakom momentu obezbedi premijum standard – najkvalitetniju opremu i servis, iz jednog izvora.

Kompanija Neofyton zastupa najveće svetske lidere u industriji prerade plastike i gume – Engel, Wintec, SIPA, Piovan, Eurochiller, MB Conveyors i Tria. Od 2018. godine kompanija posluje i na tražištu Afrike (Nigeriji, Gani i Kamerunu). Profesionalan i obučen tim opravdava stečeno poverenje klijenata i uliva im dodatnu sigurnost u poslovanju.

Kako je servisna usluga ključna u industrijskom sektoru, Neofyton je proširio servisnu mrežu da bi u što kraćem roku se odazvali na poziv kupca. Servisni timovi se nalaze na nekoliko lokacija: Novi Sad (Srbija), Zagreb (Hrvatska), Gračanica (BiH), Skoplje (S.Makedonija), Lagos (Nigerija).

Neofyton doo – Mašine i oprema za preradu plastike Tel: +381 21 452 642 Partizanska 27b, 21000 Novi Sad, Srbija

Zapratite Neofyton na društvenim mrežama Facebook Linkedin Youtube Twitter


Izvor: Neofyton/promo

Podeli na društvenim mrežama: