Savremena termoskupljajuća ambalaža za meso i sireve

Upotrebom devetoslojnih, PVDC free, termoskupljajućih kesa od 45, 75 i 95 mikrona ne samo da produžavate rok upotrebe svežeg mesa i sireva, već pomažete i u smanjanju otpada i zaštiti životne sredine

Kompanija Thermo Pack iz Gornjeg Milanovca, u saradnji sa kompanijom Premium Pack iz Beča, na naše tržište donela je devetoslojne, PVDC free, termoskupljajuće kese od 45, 75 i 95 mikrona u svim dimenzijama i bojama. Ono što izdvaja pomenutu ambalažu od ostalih jeste to što je ona izrađena od EVOH smole, što znači da pruža optimalnu zaštitu od gasova kao što su kiseonik, ugljen-dioksid, azot, helijum i UV zraci, a takođe i značajno produžava rok upotrebe svežeg mesa i sireva. Detaljnije o EVOH smoli i 9-slojnoj tehnologiji možete pročitati ovde.

Termoskupljajuće kese i rolne

Termoskupljajuće kese kompanije Thermo Pack napravljene su od sledećih rolni: PREMIUMfresh 45, PREMIUMfresh 75, PREMIUMmax i PREMIUMcheese. Najsavremenije mašine za izradu kesa, kompanije Premium Pack, mogu proizvesti široku paletu kesa dizajniranih za različite primene ili specifične potrebe pakovanja.

Premium Pack– ov asortiman proizvoda, pored termosakupljajućih kesa, obuhvata i termoskupljajuće rolne, dizajnirane u raznim širinama i slojevima. Razlikuju se PREMIUMfresh 45, PREMIUMfresh 75, PREMIUMmax i PREMIUMcheese. Rolne su transparentne, u crvenoj i žutoj boji, ili u boji po želji kupca.

Tako, na primer, PREMIUMfresh 45 termoskupljajuće kese i rolne su vrhunska ambalaža za raznoliku paletu proizvoda, uključujući sveže i prerađeno meso, zreli sir, živinu i ribu. Njegova stopa skupljanja do 50% čini svaki proizvod u pakovanju privlačnim, dok upravo napredna EVOH barijera štiti proizvode od kiseonika i drugih gasova, što znači duži rok trajanja.

Takođe, PPREMIUMcheese je 9-slojna termoskupljajuća kesa napravljena za pakovanje sireva za zrenje. U zavisnosti od tipa sira, O2 i SO2 barijera se mogu prilagoditi da najbolje podrže proces zrenja proizvoda, i mogu se skladištiti duže vreme – između šest i dvanaest meseci, štiteći ukus i miris sira.

Termoskupljajuća folija

PREMIUMPACK folija za skupljanje, uključujući PREMIUMflow i PREMIUMform, specijalno je dizajnirana za visoke proizvodne brzine i ciklične periode u kojima se folija razlikuje od automatizovanog procesa pakovanja hrane, pošto se folija brzo formira, usisava, zatvara i skuplja oko proizvoda. Treba istaći da se folija za skupljanje kompanije Thermo Pack može koristiti na svim mašinama Flow Pack i Thermoforming, dizajniranim za rukovanje termoskupljajućom folijom.

Kada je reč o foliji PREMIUMflow, značajna karakteristika je to da je novorazvijena 9-slojna EVOH folija pogodna za svaki tip Flow Pack mašine, specijalno dizajnirana za održavanje PREMIUMflow kvaliteta pod veoma brzim proizvodnim procesima i ciklusima. Folija se brzo formira na mašini, a zatim usisava, hermetički zatvara i skuplja oko proizvoda na sledećoj automatskoj ili poluautomatskoj vakuumskoj mašini.

Sa druge strane, PREMIUMform visokobarijerna 9-slojna EVOH folija bazirana na termooblikovanju, namenjena je za mašine za termoformiranje koje uključuju termoformiranje i skupljanje donje i gornje folije. Proizvod je upakovan u obliku donjeg filma pričvršćenog na gornju foliju, i tako kombinovane, vakumiraju se i zatvaraju, da bi se skupile u sledećem automatskom tanku sa toplom vodom. Ovaj proces je izuzetno koristan prilikom pakovanja svežeg i prerađenog mesa bez kostiju, ali je takođe idealno i za pakovanje kobasica.

Treba istaći da se PREMIUMPACK materijal za skupljanje i termoskupljajuće kese mogu naći u različitim formatima u zavisnosti od specifičnih potreba klijenata i procesa pakovanja. Bilo da se pakuje sveže meso, kobasica, meso sa oštrim kostima, sir visokog gasa, ili ako procesi uključuju ručno ili automatsko pakovanje; bez obzira na veličinu ili obim, firma Thermo Pack ima materijal koji odgovara svim potrebama klijenata.

Takođe, direktor kompanije Thermo pack, Duško Cicović, za Ambipak magazin, istakao je da bi na našem tržištu uskoro mogla da se nađe i ambalaža za kuvanje svežeg mesa, koja se ne skida prilikom kuvanja kako bi se sve arome i ukusi mesa sačuvali prilikom kuvanja.

Očekujem da se ta ambalaža tek za godinu – dve počne koristiti i u Srbiji, jer trenutno nema tražnje za takvim materijalom. Suština je da sve inovacije koje se pokažu kao dobre možemo primenititi na tržištu Srbije u roku od 7 dana – istakao je Cicović, a ceo intervju možete pročitati ovde.

Za dodatne informacije o proizvodima komapnije Thermo Pack iz Gornjeg Milanovca posetite sajt.

Foto: Premiumpack/Thermo Pack

Podeli na društvenim mrežama: