Antibakterijska staklena ambalaža

HSIL Ltd., Packaging Products Division, AGI glaspac, (AGI), proizvođač ambalažnog stakla, lansirao je svoj antibakterijski asortiman staklenih tegli  i boca za skladištenje hrane, kroz svoj maloprodajni segment Greendrop Glassvare

Indijski proizvođač staklene ambalaže, kompanija AGI glaspac podstaknuta pandemijom korona virusa, tržištu je ponudila inovativne antibakterijske tegle za pakovanje hrane i boce za vodu izrađene po Germ Guard Technolgy. Ova nova linija proizvoda biće dostupna u prodaji na veb lokacijama za e-trgovinu kao što su Amazon, Flipkart, Snapdeal i u PaiTM Mall-u.

Germ Guard tehnologija je antimikrobni kompozit zasnovan na nanotehnologiji koji inhibira i uništava rast smrtonosnih bakterija, gljivica i plijesni. Ovo je ranije testirano u Biotech Testing Services u Mumbaiju a tehnologija je pokazala  efikasnost od 99,99% u odnosu na mikrobe u okviru brojnih postupaka ispitivanja.

Germ Guard tehnologija je neorganske prirode, netoksična je, nekorozivna i ima stabilnost do 1300 stepeni Celzijusa.

AGI glaspac je takođe koristio tehnologiju aktivnog srebra, koja stoji iza ovih proizvoda bez mikroba.

“Zbog stalne pandemije, potrošači su u potrazi za sanitarnim proizvodima i proizvodima bez klica. Na listu rastuću lansiranja novih proizvoda dodali smo ove antibakterijske staklene tegle i boce za vodu. Sretni smo što smo omogućili krajnjim potrošačima da održe svoj životni stil i  pomažu nam u postizanju naše posvećenosti stvaranju zdravog i sigurnog okruženja.”,  izjavio je Rajesh Khosla, predsednik i izvršni direktor kompanije AGI glaspac.

Nova paleta proizvoda dodaće AGI glaspac-u uporište u industriji staklene ambalaže. Može se koristiti za čuvanje suvih namirnica, grickalica, kiselih krastavaca, umaka i drugih proizvoda a pomoći će potrošačima da se odluče za zdraviji način života.

Indijska kompanija AGI glaspac osnovana je davne 1972. godine. Proizvodi staklenu ambalažu za potrebe pakovanja hrane, farmaceutskih proizvoda, bezalkoholnih pića, alkoholnih pića, piva, vina i drugih industrija.

Izvor/foto: AGI glaspc

Podeli na društvenim mrežama: