Britanski proizvođač dečije hrane prilagođava ambalažne materijale reciklaži

Britanska kompanija, Ella’s Kitchen, proizvođač premijum dečije hrane, prošle godine započela je proces prilagođavanja ambalaže i materijala za pakovanje principima održivosti i reciklaže te je upravo lansirala ambalažu od jedne vrste materijala.

Ella’s Kitchen, kompanija za hranu za bebe, najavila je lansiranje svoje prve kesice od mono-materijala pod nazivom „The Green One“ koja je u potpunosti reciklažna i kompatibilna sa sistemom recikliranja u Velikoj Britaniji.

Kompanija ima za cilj da do kraja 2024. godine 73 odsto kesica za hranu za bebe mogu da se recikliraju na kućnom pragu.

Pouch kesica, izrađena od jedne vrste plastičnog materijala, nazvana „The Green One“, već je lansirana, a kompanija planira da prepakuje kompletan asortiman pasterizovane hrane u roku od godinu i po, kako bi poboljšala reciklabilnost svoje ambalaže uklanjanjem dodatnog aluminijuma.

Trenutno se samo 6 odsto kesica za dečiju hranu može reciklirati, a Ella’s Kitchen planira povećati taj postotak na 40 odsto do kraja 2024. godine, piše portal Packaging Europe.

Prošle godine Ella’s Kitchen je razvila novu recikliranu plastičnu kapicu za svoje kesice, koja je korišćena u preko 3,5 miliona pakovanja dečije hrane od organskih jagoda i jabuka.

Kompanija je takođe, izrazila nameru da u buduće radi zajedno sa proizvođačima ambalaže kako bi osigurala tranziciju proizvoda zahtevnijih za pakovanje u materijal koji se u budućnosti može u potpunosti reciklirati.


Izvor: Packaging Europe

Foto: ellaskitchen.co.uk

Podeli na društvenim mrežama: