Ekološka termoskupljajuća ambalaža

Upotreba EVOH smole za pakovanje svežeg mesa, mesnih prerađevina i sireva ne samo da produžava rok upotrebe svežeg mesa i sireva, već pomaže i u smanjanju otpada i zaštiti životne sredine, dok PVDC free termoskupljajuća ambalaža garantuju ekološku bezbednost kako ljudi, tako i okoline

Kako bi se smanjio štetan uticaj na životnu sredinu, firma Thermo pack iz Gornjeg Milanovca, u saradnji sa kompanijom Premium Pack iz Beča, na naše tržište donela je devetoslojne, PVDC free, termoskupljajuće kese od 45, 75 i 95 mikrona u svim dimenzijama i bojama. Ono što je karakteristično za pomenutu ambalažu, koja služi za pakovanje svežeg mesa, mesnih prerađevina i kačkavalja, je to što je ona izrađena od EVOH smole. 

Šta je, u stvari, EVOH smola?

EVOH, ekološki prihvatljiva supstanca, koristi se kao plastična barijera. Za razliku od PVDC, EVOH ne sadrži hlor, dioksine, metale ili druge elemente koji mogu izazvati endokrinološke poremećaje. Zbog izuzetnih barijernih svojstava, EVOH smole imaju 10.000 puta veću barijeru od gasa od standardnog LDPE filma. EVOH barijera pruža optimalnu zaštitu od gasova kao što su kiseonik, ugljen-dioksid, azot, helijum i UV zraci, a takođe i značajno produžava rok upotrebe svežeg mesa i sireva.

Kao krajnji efekat, lagana ambalaža kompanije Thermo Pack pomaže u smanjenju otpada. Bitno je istaći da ukus, miris, boja i svežina svih upakovanih proizvoda ostaju netaknuti, ali i da EVOH povećava vizuelnu privlačnost proizvoda za potrošače.

Takođe, odlična transparentnost i visok sjaj EVOH smole pomaže da se privuče pažnja kupaca, čineći proizvod još boljim. Ono što je još jako bitno istaći, jeste da se EVOH može reciklirati i bezopasan je za okolinu.

9- slojna tehnologija

Fleksibilna ambalaža Thermo Pack-a ima 9-slojnu strukturu, koja pruža superiornu barijeru protiv gasova, vodene pare i UV zraka. Upravo ova najmodernija tehnologija sa devet slojeva tržišni je lider u pogledu skupljanja, mehaničkih i vizuelnih svojstava, nudeći visoki transparentan i atraktivan sjaj. Kvalitet ovako izrađene ambalaže, sa devet slojeva, pomaže u izbegavanju oštećenja proizvoda tokom pakovanja i transporta.

Važno je napomenuti da termoskupljajuća kesa od 45 mikrona menja bilo koju vakuum kesu do 120 mikrona. Ovo je vrlo važno za sve proizvođače, jer dobijaju vrhunsku ambalažu, sasvim moguće, po nižoj ceni. Svaki od 9 slojeva ima neku zaštitnu funkciju i na taj način produžavamo rok proizvodu, proizvod mnogo bolje izgleda, nema devakuuma, konačno se i bolje prodaje- istakao je, za Ambipak magazin, Duško Cicović, direktor kompanije Thermo Pack, a ceo intervju možete pročitati ovde.

Veoma je bitno istaći da se materijal ne pravi od recikliranih sirovina, koje su često kancerogene, pa zbog toga i stoji oznaku PVDC free, što znači da ambalaža nije štetna po ljude i okolinu, čak i kada se zapali.

Konvertovanje kesa

Pored najmodernije tehnologije od devet slojeva koju su plasirali, Premium Pack upravlja i najsavremenijim mašinama za konvertovanje kesa koje proizvode veliki raspon termoskupljajućih kesa sa različitim zaptivkama i formatima pakovanja, uključujući perforirane na rolni, lučne, bočne ili trake. Mašine su takođe opremljene in-line sistemom za štampanje, što omogućava prilagođavanje termoskupljajuće kese po zahtevu kupca.

Visokokvalifikovan i iskusan proizvodni tim kompanija Premium Pack i Thermo Pack razvija izuzetan kvalitet i vrhunski fleksibilni materijal za pakovanje. Potpuno automatizovan proizvodni pogon obezbeđuje stabilan i dosledan proizvodni proces od početka do konačnog proizvoda, dok su proizvodni i skladišni kapaciteti opremljeni celogodišnjim klimatizovanim sistemom u cilju čuvanja i osiguravanja proizvoda visokog kvaliteta tokom cele godine. Takođe, upotrebom visokokvalitetnih sirovina vrhunskih proizvođača garantuje se stabilna proizvodnja na veoma visokom nivou.

J. Stojiljković

Foto: Thermo Pack

Podeli na društvenim mrežama: