I kapsule za kafu postaju kompostabilne – Nespresso inovacija

Kompostabilne papirne kapule su osmišljene tako da štite kafu od oksidacije, sačuvaju proizvod prilikom transporta i skladištenja, a što je najvažnije, kafa ostaje visokokvalitetna po kojoj je brend i poznat.

Već 30 godina Nespresso je posvećen tome da svojim potrošačima pruži vrhunsko iskustvo kafe na odgovoran način. U saradnji sa kompanijom za održivo pakovanje Huhtamaki, a nakon tri godine istraživanja, poznati brend predstavio je papirne kapsule za kafu, u potpunosti kompostabilne. Kapsule će biti kompatibilne sa Nespresso Original aparatom i namenje za kućnu upotrebu.

– Zajedno sa Nestlé Institutom za pakovanje uspeli smo da razvijemo kapsulu od papira koja ispunjava sva očekivanja naših potrošača. Kombinovali smo proces formiranja papirne pulpe sa biorazgradivim slojem za zaštitu od oksidacije da bismo sačuvali kafu u transportu, skladištenju i tokom ekstrakcije pod visokim pritiskom u mašinama – istakla je Julia Lauricella, direktorka Nestlé System Technology centra.

Takođe, ideja je da se papirne kapsule mogu kompostirati u kućnim uslovima. Asortiman će se testirati u Francuskoj i Švajcarskoj, a biće lansiran u nekoliko evropskih zemalja u roku od godinu dana.

Mimo pomenutih papirnih kapsula, osmišljene su i četiri nove mešavine, uključujući i organsku kafu, dobijene kroz Nespresso AAA program održivog kvaliteta. U pitanju je kafa posebno napravljena za rad sa kompostabilnim kapsulama koje su sertifikovane za kompostiranje od strane međunarodnog sertifikacionog tela, TÜV Austria.


Izvor & fotografija: Nespresso

Podeli na društvenim mrežama: