Inovacija: Kartonska ručka za PET boce i lepak uklanjaju plastičnu foliju za transport

Kartonska spojnica (keel) za PET boce novi pomak ka smanjenju plastike u procesu pakovanja

Nemački sajam ambalaže i opreme za pakovanje, Interpack 2023 je idealna prilika za promociju noviteta u domenu industrije ambalaže i pakovanja a kompanije koje su u prethodnom periodu radile na inovacijama, sada koriste priliku da ih predstave javnosti. Međunarodni proizvođač opreme za punjenje i pakovanje sa fokusom na sektor pića i tečnih prehrambenih proizvoda, KHS Group iz Dortmunda na Interpack 2023 izlazi sa kartonskom spojnicom (keel) za povezivanje PET boca u transportno pakovanje.

Održiva alternativa dosadašnjem zbirnom pakovanju PET boca, razvijena je u bliskoj saradnji sa poznatim evropskim dobavljačem kartona i papira. Planirane su varijante od dve do osam PET boca po pakovanju od 250 do 2.000 mililitara.

Foto: KHS group/khm.com

PET boce u paketu povezane su tačkama lepka čime se isključuje potreba za obmotavanjem plastičnom folijom koja je do sada objedinjavala boce u transportnom pakovanju.

Kao prednost ovog tipa pakovanja ističe se i dekorativna i brend funkcija kartonske keel ručke – lepši vizuelni utisak zbog poravnjanja svih boca u pakovanju a sam karton je podložan štampi te može da prenosi i poruku brenda.

Ovom inovacijom proizvođač mašina i sistema za pakovanje skratio je proces pakovanja. Sada je postojeći modul koji se koristi za primenu originalne plastične ručke za nošenje zamenjen novorazvijenom jedinicom koja ubacuje alternativnu kartonsku spojnicu i postavlja je na PET kontejnere  a samim tim je i mašina na kojoj se izvodi proces manja.

Proizvođač tvrdi da su krajnji potrošači zainteresovani za ovakve ekološke inovacije i očekuje da će nakon premijernog predstavljanja na sajmu inovacija biti globalno prihvaćena.


Izvor: KHS Group

Fotografije: khs.com

Podeli na društvenim mrežama: