Još jedna verzija PET boce za vino stigla je na tržište – SIPA predstavlja PET bocu za penušavo vino

Italijanski proizvođač mašina za proizvodnju PET ambalaže i sistema za punjenje PET boca, SIPA  predstavila prvu PET bocu na svetu za penušavo vino.

Tim za razvoj ambalaže kompanije SIPA razvio je proizvod koji može zameniti tradicionalne staklene boce a može se koristiti na postojećim linijama za punjenje.

Ključni deo SIPA inovacije je vrat boce, koji izgleda baš kao verzija od stakla, što znači da može da prihvati klasičnu krunsku plutu sa metalnom mrežom. I baza takođe izgleda isto kao originalna. Dizajn pruža otpornost na pritisak od 3500N.

SIPA pet boca

Ove PET boce su već testirane na linijama za staklo, pokazujući savršenu zamenu za staklene verzije. Potrošači penušavog vina će uživati u istom iskustvu sa novim bocama a kao i do sada, od otvaranja do točenja, smatra proizvođač.

PET verzija boce za vino je lakša, teška je samo 90g (prosečna težina staklene boce za penušavo vino je 720/750g) i manje sklone lomu – što je lakše za logistiku snabdevanja i prodaju putem e-trgovine. SIPA napominje da ovo smanjenje težine boce može imati pozitivan uticaj na emisiju CO2 zbog efikasnije logistike.

Pročitajte i članak o Eco Flat, pljosnatoj boci za vino, od recikliranog PET-a

Podeli na društvenim mrežama: