Neodvojivi čepovi i na našem tržištu  – funkcionalnost i održivost

Velika inovacija na ambalaži, neodvojivi čepovi koji ostaju pričvršćeni za flašu nakon otvaranja i kasnije tokom konzumacije, nakon uvođenja u nekim evropskim zemljama, od nedavno su dostupni i potrošačima u Srbiji.

Coca-Cola sistem uveo je neodvojive čepove na Next sokovima u pakovanju od 0.33 l, dok će se u narednom periodu inovacija primeniti i na ostalim Next pakovanjima.

Dve su ključne karakteristike ove inovacije na ambalaži: funkcionalnost i održivost. 

Neodvojivi čepovi se nakon konzumacije zatvaraju samo blagim pritiskom. Ovako zatvoreno pakovanje se može odložiti horizontalno u frižideru, jer novi zatvarač omogućava zatvaranje pakovanja bez rizika od curenja. Rešenje je u potpunosti higijensko, praktično i funkcionalno, a ispoštovani su svi bezbednosni standardi, naročito kada je reč o očuvanju kvaliteta i ukusa napitaka.

Druga važna karakteristika je održivost, jer će čepovi ostati pričvršćeni za ambalažu, što sprečava da završe kao rasuti otpad i dodatno olakšava reciklažu ove vrste plastike.

Od 2024. godine neodvojivi čepovi biće obavezni u celoj Evropskoj uniji, a u skladu sa Direktivom EU o plastici za jednokratnu upotrebu.

Izvor: Coca-Cola HBC

Naslovna fotografija: Promo

Podeli na društvenim mrežama: