Pridružite se cirkularnoj revoluciji – Greiner Packaging na sajmu Interpack 2023

Centralnu teme ovogodišnjeg sajma ambalaže Interpack 2023, koji je počeo danas, su održivost, reciklaža, bezbednost ambalaže i nove tehnologije

„Pridruži se cirkularnoj revoluciji. Uradi to!“

Kao što smo već pisali, ovogodišnji veliki evropski sajam ambalaže i opreme za pakovanje, Interpack 2023, održava se u Dizeldorfu u periodu 4-10 maja. Interpack je sajam koji na svake tri godine otvara svoja vrat i okuplja brojne izlagače i posetioce iz celog sveta.

Ove godine, sajam je posvećen cirkularnom pakovanju, reciklaži, bezbednosti i digitalizaciji. Proizvođači ambalaže koriste priliku da predstave svoja postignuća i inovacije na kojima su radili u prethodnim godinama i pozovu na društvenu odgovornost.

Greiner Packaging, veliki evropski proizvođač plastične ambalaže u prehrambenoj industriji i neprehrambenim sektorima, koji ima svoju poizvodnju i u Srbiji, najavio je učešće na sajmu pozivajući na cirkularnost i predstavljajući inovacije u domenu plastične ambalaže pod sloganom Do it! (Samo uradi to!). Naime, osnovna ideja kompanije je da kroz svoje učešće na sajmu Interpack 2023 promoviše održivu ambalažu, reciklabilna pakovanja i pozove na poštovanje principa održivosti i reciklaže ambalaže.

PROČITAJTE JOŠ: Nakon šest godina sajam ambalaže Interpack 2023 ponovo otvara svoje hale

Posetioci će, s posebnim naglaskom na temu recikliranja, imati priliku da se upoznaju sa najnovijim inovacijama kompanije Greiner Packaging, lepezom kartonsko-plastičnih kombinacija poput samoodvojivih K3® r100 kartonsko-plastična čaša, napravljenih od recikliranog PET-a i nizom drugih koncepata ponovne upotrebe poput visoko termostabilnih PET šolja od recikliranog sadržaja koje mogu da izdrže temperature do 120°C (248°F).

Uz slogan „Smanji, ponovo upotrebi, recikliraj“„Reduce, reuse, recycle“ kompanija Greiner ističe koncept održivosti i poziva na razvoj  i upotrebu održivih pakovanja, što je, kako smo napomenuli, i glavna tema ovogodišnjeg Interpack-a.

Izvor: Greiner Packaging

Naslovna fotografija: greiner-gpi.com

Podeli na društvenim mrežama: